GİNOVA Girişimcilik Haftasını Kutluyor
Kas 15, 2014

İTÜ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (GİNOVA), 17-23 Kasım tarihlerinde Türkiye’de sekizincisi kutlanacak Global Girişimcilik Haftası paralelinde iki ayrı etkinlik düzenleyecek.

Hafta kapsamında 20 Kasım Perşembe günü “The Alibaba Story - Crocodile in the Yangtze” adlı filmin gösterimi yapılacak. Sundance Film Festivali başta olmak üzere birçok festivalden ödülle dönen, EBay'e kafa tutan AliBaba'nın ve kurucusu Jack Ma'nın hikâyesinin anlatıldığı film, İTÜ Ayazağa Kampüsü Remzi Ülker Konferans Salonunda sinemasever girişimci adaylarıyla buluşacak.  Gösterimin ardından izleyiciler, filmin yönetmeni ve Alibaba eski çalışanı Porter Erisman ila sohbet etme imkânı bulacak. Film gösterimi saat 12.30’da başlayacak.

Film gösterimine katılmak için tıklayınız.

24 Kasım’da ise İTÜ’lü akademisyenlere yönelik “Design Thinking - Tasarlayarak Düşün” atölyesi düzenlenecek. Atölye çalışması, Almanya Potsdam Üniversitesi HPI Design Enstitüsünden Profesor Ulrich Weinberg ve Johannes Meyer’in katılımıyla 09.00 -17.00 saatleri arasında Mustafa İnan Kütüphanesi içinde yer alan GİNOVA’da gerçekleştirilecek. Etkinlik aracılığıyla İTÜ’de farklı bölümlerde görev yapan akademisyenlerin bir araya gelmeleri, yanı sıra gelecek günlerde öğrencilere yönelik düzenlenecek “tasarlayarak düşün”  atölyeleri için disiplinlerarası takımlar oluşturulması amaçlanıyor. Ayrıca, akademisyenlerin kendi dersleri ile bütünleştirebileceği bir eğitim yaklaşımıyla tanışmaları hedefleniyor. Kontenjanı 20 kişiyle sınırlı olan atölye çalışmasına katılım için online başvuru gerekiyor.

Etkinlikler hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Global Girişimcilik Haftası Hakkında

150 ülkede kutlanan Global Girişimcilik Haftası (GGH) yerel, ulusal ve küresel etkinliklerle gençleri yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye ve girişimciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik eden bir kampanya. GGH her sene kasım ayının ikinci veya üçüncü haftasında düzenleniyor.

GGH kapsamında, küresel ölçekte başarılarını kanıtlamış girişimciler, Türkiye’nin önde gelen iş adamları, fikir önderleri, profesyonel yöneticiler ve uzmanlar, hafta boyunca gönüllü olarak gençlerle buluşacak ve 15- 30 yaş arasındaki gençlerde girişimcilik bilincini oluşturup potansiyellerini ortaya çıkarmak için bilgi ve birikimlerini paylaşacak. Sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve devlet kurumlarının yer aldığı 200′den fazla paydaş GGH boyunca tüm Türkiye genelinde etkinlikler düzenleyecek. Paneller, konferanslar, oturumlar, çalışma atölyeleri, fikir yarışmaları, eğitim programları, web buluşmaları ve vaka çalışmaları bu etkinlikler arasında yer alıyor.