Rektörümüz İzmir’de İTÜ’lülerle Buluştu
Kas 18, 2014

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, İzmir’de anaokulundan başlayıp mezunlarımıza ulaşan her kademeyi kapsayan bir yelpazede İTÜ’lüler ve İTÜ adaylarıyla bir araya geldi.

17 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilen İzmir programı, İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının (GVO) en yeni halkası olarak bu yıl açılan İTÜ GVO İzmir NESAN Yerleşkesinde başladı. Rektörümüz Karaca’ya, İTÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Tayfun Kindap, İTÜ GVO Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile İTÜ GVO çatısı altındaki okulların müdürleri eşlik etti. İlk yıl sadece anaokulu kademesinde öğrenci alan ve 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılından itibaren ilkokul ve ortaokul kademelerinde de eğitime geçecek olacak İTÜ GVO İzmir Okuluna yapılan ziyaret, kahvaltı ve basın görüşmeleri ile başladı. Ardından Okul Müdürü Bülent Öz rehberliğinde yerleşkeyi gezen heyet, yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sonrasında İTÜ Geliştirme Vakfı’nın aylık olağan yönetim kurulu toplantısı okulda gerçekleştirildi.

Mezunlarımızla yemek

Okuldaki çalışmaların tamamlanmasının ardından, İTÜ Mezunlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Süreyya Karaman ve dernek üyelerinin katılımıyla öğle yemeği yendi. Farklı kuşaklardan İTÜ’lülerin bir araya geldiği yemek, fikirleri paylaşma ve yeni projeleri değerlendirme fırsatı verdi.

'İTÜ kıyas kabul etmez bir marka'

Mezunlarımızla buluşma sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Karaca İzmir Atatürk Lisesine geçerek lise öğrencileriyle söyleşiye katıldı. Söyleşiye, Atatürk Lisesi mezunu çok sayıda İTÜ’lü de konuk oldu. Öğrenciler yabancı dil eğitimi, yurtdışı işbirlikleri, akademik kalite gibi birçok konuda merak ettiği sorulara yanıt buldu. Prof. Dr. Karaca, İTÜ adının başka bir kurumla kıyaslanamayacak bir marka olduğunun altını çizerken, geçmişten gelen güçlü mirastan da geleceğe yönelik projelerden de bahsetti. İzmirli öğrencilere, İstanbul’da üniversite okumanın sağlayacağı vizyonu ve avantajları da anlatan Rektörümüz, bunu başka bir kentte yakalamanın çok zor olduğuna işaret et
ti.