İTÜ’lüler Anıtkabir'deydi
Kas 19, 2014

İTÜ öğrencilerinin her yıl Atatürk Haftasında geleneksel olarak gerçekleştirdiği Anıtkabir Ziyareti, 16 Kasım 2014 Pazar günü gerçekleştirildi.

İTÜ Basın Yayın Kulübü’nün 10. Kuruluş Yılı Etkinlikleri kapsamında İTÜ Rektörlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen etkinlik kapsamında ücretsiz olarak düzenlenen Anıtkabir ziyaretine, 180 İTÜ öğrencisi katıldı. İlk olarak İTÜ Mezunlar Derneği Ankara Şubesini ziyaret eden öğrencilerimiz, İTÜ Evi’nde mezunlarımızla kahvaltıda bir araya geldi. Farklı kuşaklardan İTÜ’lülerin hoş sohbetinin ardından, mezunlarımızın da katılımıyla Anıtkabir ziyaret edildi. Öğrencilerimiz ve mezunlarımız, aramızdan ayrılışının 76. Yılında Ata’nın manevi huzuruna çıktı, mozaleye çiçeklerini bıraktı ve birlikte İstiklal Marşını okudu. 180 öğrencimizin Anıtkabir merdivenlerinde oluşturduğu İTÜ yazısı ise gezinin unutulmaz karesi oldu.

anitkabir-2014-ITU-foto

Anıtkabir’in ardından, program 2010’da müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi Müzesinin ziyareti ile sürdü. Öğrencilerimiz; Nazım Hikmet, Deniz Gezmiş, Bülent Ecevit, Yılmaz Güney, Muhsin Yazıcıoğlu, Oral Çalışlar, Necip Fazıl Kısakürek, Cevat Şakir Kabaağaçlı ve Hüseyin Cahit Yalçın gibi Türk siyaset ve yazın hayatında etkisi bulunan çok sayıda ismin kaldığı Ulucanlar Cezaevinin yakın tarihimizde bıraktığı izlerin hakim olduğu havasını soludu.

ulucanlar- 2014-ITU-foto