Türkiye'nin İlk Müzikoloji Çalıştayı İTÜ'de
Kas 19, 2014

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümü tarafından, ülkemizin  ilk müzikoloji bölümü kurucusu Prof. Dr. Gültekin Oransay anısına çalıştay düzenleyecek. 20 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek çalıştay, ülkemizin bu kapsamdaki ilk etkinliği olma özelliği taşıyor.

Prof. Dr. Oransay'ın 25. vefat yıldönümü nedeniyle düzenlenen çalıştayda,
Türkiye'de onunla birlikte başlatılan akademik müzikoloji disiplininin geçmiş, günümüz ve gelecek çalışmaları doğrultusunda incelenmesi amaçlanıyor.

Program, İ
TÜ Sosyal Tesisler Konferans Salonunda saat 09.30'da başlayacak. Çalıştayın açılışı, Gültekin Oransay’ın ilk öğrencileri ve Türkiye’deki ilk müzikoloji mezunlarının konuşmalarıyla başlayacak. Ardından Türkiye’deki çeşitli üniversitelerin fakülte ve müdürlüklerine bağlı olarak eğitim veren Müzikoloji Bölüm, Anabilim Dalı ve Program başkan ve temsilcileri kendi bölümlerini tanıtan sunumlar gerçekleştirecek. Çalıştay, müzikolojinin dünü, bugünü ve yarınını içeren soru-cevap ve tartışma oturumuyla sona erecek. Çalıştayın süreklilik kazanması ve ortaya konulan görüşlerin, önerilerin raporlaştırılması hedefleniyor.

Çalıştay programı için tıklayınız.