Rektörümüz Elazığ Anadolu Lisesinde
Kas 21, 2014

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca'nın Türkiye'nin farklı kentlerinde lise öğrencileriyle bir araya geldiği söyleşiler, 20 Kasım'da Elazığ ile devam etti.

Elazığ Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Rektörümüze, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Tayfun Kindap eşlik etti. Söyleşiye Elazığ Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerinin yanı sıra Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Okul Müdürü Yakup Yıldız, ELFED Başkanı Faik İçmeli de katıldı.

Rektörümüz öğrencilere İTÜ'nün 241 yıllık tarihinden, ilklerin ve teklerin üniversitesi oluşundan ve bu zengin mirası geleceğe taşıma vizyonundan bahsetti. İTÜ'nün bir araştırma üniversitesi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Karaca, gerek öğrenciler gerekse akademisyenler tarafından yürütülen teknolojik gelişim odaklı projelere de değindi.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Karaca, mühendislik eğitiminin önemini, mühendislik eğitimini İTÜ'de almanın farklılığını anlattı. Öğrencilerin İstanbul hakkındaki sorularını da yanıtlayan Rektörümüz, bir dünya kentinde yükseköğrenim görmenin kazandıracağı donanım ve kişisel gelişim hakkında bilgi verdi.

Söyleşi sonunda Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü tarafından Rektörümüze teşekkür plaketi takdim edildi.