2. Salon Model Uçak Yarışması
Kas 22, 2014

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi (UUBF) tarafından “Atatürk Kupası 2. Salon Model Uçak Yarışması” gerçekleştirildi. İTÜ Rektörlüğü, Hava Harp Okulu ve Türk Hava Kurumu’nun destekleriyle Ayazağa Yerleşkesinde düzenlenen yarışma, geçen yıl olduğu gibi yine büyük ilgi gördü.

İTÜ’nün yanı sıra farklı okullardan 47 öğrencinin katıldığı keyifli yarışta, “gençler, yetişkinler ve ustalar” olmak üzere üç farklı kategoride uçaklar havalandı. Çubuk ve kabin gövdeli, lastik motorlu model uçakların yarıştığı etkinlikte, en uzun süre havada kalan uçaklar ödüllerin sahibi oldu.

Çubuk Gövdeli Modellerde; Gençler Kategorisinde M.Kaan Naim, Yetişkinler Kategorisinde Kadir Gürses, Ustalar Kategorisinde Aydın Naim 1. oldu. Kabin Gövdeli Modellerde ise; Gençler Kategorisinde Ömer Öz,  Yetişkinler Kategorisinde Şıhmehmet Yıldız, Ustalar Kategorisinde Yusuf Öztürk 1.’lik aldı.

Yarışmacılara ödüllerini, UUBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sevinç Sırdaş,  Uçak Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Adil Yükselen, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Hava Sporları İstanbul Temsilcisi Fatih Ergenekon, Büyük Çekmece Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Ümit Keskin, Türk Hava Kurumu Model Uçak Öğretmeni Oktay Ünlü ve İsmet İlhan verdi.

Atatürk Kupası 2.  Salon Model Uçak Yarışmasının 2. ayağı 22 Mart 2015’te Hava Harp Okulu’nda, 3. ayağı ise 3 Mayıs 2015’te Büyükçekmece Sportif Havacılık Kulübünde gerçekleştirilecek.