İTÜ'lü Öğretmenlerin 24 Kasım Kutlaması
Kas 23, 2014

İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının (İTÜ GVO) geleneksel Öğretmenler Günü Kutlama Yemeği, 21 Kasım Cuma günü Condrad Otel'de gerçekleştirildi.

Davete, Rektörümüz ve İTÜ GVO Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Fuat Aydın ve Prof. Dr. İbrahim Özkol, İTÜ GVO Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kültürel A.Ş. Genel Müdürü Fatih Nida Üye, Genel Müdür Yardımcısı Cenker Polat, Dr. Sedat Üründül Anaokulu Müdürü Nur Aköz, Dr. Natuk Birkan İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Selçuk Dereci, Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu Müdürü Aybars Şehirtay, Ekrem Elginkan Lisesi Müdürü Serap Sarıgül Hazar ile tüm okullardan öğretmenler katıldı.

'Okullarımız hızla gelişiyor, büyüyor'

Gecenin açılış konuşmasını İTÜ GVO Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren yaptı. Özeren, İTÜ GVO'nun her geçen gün daha da büyüyen güçlü bir aile olduğuna işaret ederek, İTÜ dışındaki ilk yerleşke olarak kurulan Beylerbeyi'ndeki okullarının hızlı bir gelişim gösterdiğini söyledi. Özeren, İTÜ GVO'nun İstanbul dışındaki ilk okulunun bu eğitim yılında İzmir'de faaliyete geçtiğini anımsatarak, "Geçtiğimiz günlerde Rektörümüz ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte İzmir Yerleşkemize yaptığımız ziyarette doğru yolda ilerlediğimizi gururla gördük" dedi. Özeren, İTÜ GVO'nun temel hedefinin aydınlık nesiller yetiştirmek olduğunu, bunu da yaşamını öğrenciler ve öğretmeye adamış üstün bir eğitimci kadrosuyla başardıklarını belirtti.

Rektörümüzden öğretmenlere müjde

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ise "Sevgili Meslektaşlarım" diyerek başladığı konuşmasında, öğretmenliğin hem zor hem de en derin saygıyı hak eden bir meslek olduğunu vurguladı. Karaca, İTÜ GVO öğretmenlerinin ücretsiz olarak özel sağlık sigortası hakkına kavuştuğunu gecede ilk kez açıklarken, haberle mutlu olan öğretmenlerin coşkulu alkışlarıyla karşılandı. Karaca sözlerini, "Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm kıymetli öğretmenleri saygıyla, rahmetle anıyor, hepinizin Öğretmenler Gününü kutluyorum" diyerek noktaladı.

Sürpriz video

Protokol masasında oturmayı tercih etmeyen Rektörümüz, gece boyunca öğretmenlerin masalarına konuk oldu, keyifli sohbetler gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından İTÜ GVO Kurumsal İletişim Birimi tarafından hazırlanan sürpriz Öğretmenler Günü videosunun gösterimi de yapıldı. Öğrencilerin öğretmenlik hakkında yorumları salonda hem duygusal hem de eğlenceli anlara sahne oldu. Videoyu izlemek için tıklayınız.

Mehmet Auf ve Orkestrasının şovu ile süren davet, öğretmenlerin gönüllerince eğlendiği canlı müzik programı ile sona erdi.