Rektörümüz Kabataş Öğrencileriyle Buluştu
Kas 27, 2014

Ülkemizin en eski liseleri arasında yer alan Kabataş Lisesi öğrencileri İTÜ’yü ziyaret etti. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca öğrencilerle söyleşirken hem hedeflerine hem de üniversitemize ilişkin sorularını yanıtladı.

Kabataş Lisesi öğrencileri için Tanıtım Koordinatörlüğü tarafından İTÜ’ye ilişkin genel sunum yapıldı. Ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca öğrencilerle sohbet edip, sorularını yanıtladı. İstanbul’un hayallerdeki kent İTÜ’nün de hayallerdeki üniversite olduğunu söyleyen Karaca, köklü ve büyük bir üniversite olmanın birçok avantajı bulunduğunu söyledi. İTÜ öğrencilerinin 3. Sınıftan itibaren profesyonel iş teklifleri almaya başladığını, her zaman ayrıcalıklı değerlendirildiğini vurgulayan Karaca, en fazla ABET Akreditasyonuna sahip bölümün İTÜ’de olduğuna ve Yetkinlik Mühendislik belgesinin yalnızca İTÜ’de verildiğine dikkat çekti.

rektor kabatas lisesi

‘Mutlaka yüksek lisans yapın’

Öğrencilere akademik eğitimi lisans ile sınırlı tutmama tavsiyesinde bulunan Rektörümüz, mutlaka yüksek lisans yapmaları gerektiğini söyledi. Yüksek lisansın bir başka alanda da yapılabileceğini belirten Karaca, “Mesleğinizde iyi olmanız çok önemli. Bunun çıkış noktası ise seçim yapmadan önce ‘Ben bu işi yapabilir miyim’ sorusunu kendinize sormanız. Severseniz başarılı olursunuz. Mesleğinizde başarılı olursanız da size açılmayacak kapı yok” dedi.

Öğrencilere spor, sanat, kulüp etkinliklerine katılmalarını da öneren Karaca, “Benim rektör olarak 4 üzerinden 4 ortalamayı alan öğrencilerle dolu bir İTÜ değil. Gençlerin hobileri olmalı, ders dışı alanlarda yeteneklerini geliştirebilmeli. Personel seçerken özgeçmişte baktığım ilk bölümlerden biri hobiler kısmıdır. Amerika ve Avrupa ülkelerinde de böyledir. Sadece ders çalışmakla, yüksek not almakla başarılı olunamaz” dedi.

kabatas lisesi

Neden İTÜ?

Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Karaca, “Neden İTÜ’yü seçmeliyim?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “İTÜ bir bilim okyanusu, denizi bırakın okyanusa gelin derim. Mezun portföyümüze ve 241 yıllık tarihimize bakarsanız, ne kadar güçlü bir üniversiteye aday olacağınızı görürsünüz. İTÜ dediğiniz zaman aslında başka bir şey demenize gerek yok.”