İTÜ GİNOVA Design Thinking Atölyesi Tamamlandı
Ara 01, 2014

İTÜ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (GİNOVA), farklı alanlarda çalışan İTÜ’lüleri “Design Thinking” ile bir araya getirdi. Farklı birikimler ve bakış açılarıyla çözüm üretme pratiğinin geliştirildiği, disiplinlinlerarası çalışma kültürünün sağlamlaştırıldığı atölye çalışması, öğrencilere ulaşacak biçimde devam edecek.

desingn thinking photo_1

Özellikle Stanford Üniversitesi HPI D-School’da oldukça tanınan bir program olan “Design Thinking - Tasarlayarak Düşün” atölye çalışması, İTÜ GİNOVA tarafından 24-25 Kasım 2014 tarihlerinde gerçekleştirildi. Stanford Üniversitesi’ne paralel şekilde Berlin Potsdam Üniversitesi’nde kurulan HPI Postdam D-School ile bağlantı kuran İTÜ GİNOVA, Müdür Prof. Ulrich Weinberg ve program yöneticisi Johannes Meyer'i atölye çalışması için İTÜ’ye davet etti. Weinberg ve Meyer’in gerçekleştirdiği atölye sayesinde, gerek akademisyenler gerekse İTÜ girişimcilik ekosisteminin paydaşları, bu yeni yöntemi deneyimleme fırsatı yakaladı.

desingn thinking photo_2

İlk gün akademisyenler buluştu

Atölye çalışmasının birinci gününde, farklı bölümlerden 25 İTÜ’lü akademisyen, belirlenen sorunlara grup çalışmaları ile çözüm aradı. Aynı soruna farklı bakış açıları ile yaklaşarak çözüme ulaşmayı hedefleyen çalışma, bir yandan farklı alanlardan gelen akademisyenlere birlikte takım halinde çalışma deneyimi kazandırdı, bir yandan da akademisyenleri kendi alanlarındaki çalışmalara da entegre edebilecekleri bir yöntemle tanıştırdı.

desingn thinking photo_3

Girişimcilik ekosisteminin parçaları bir arada

Atölyenin ikinci gününde ise İTÜ GİNOVA, İTÜARI Teknokent, İTÜNOVA TTO, İTÜ Çekirdek gibi İTÜ’deki girişimcilik ekosisteminin farklı birimlerinden yönetici ve çalışanlar bir araya geldi. Profesör Weinberg ve Meyer’in yönlendirdiği çalışmada, İTÜ’lülerin girişimcilik eğilimlerinin geliştirilmesine yönelik çözüm önerileri tartışıldı.

Etkinlik sonrası İTÜ GİNOVA Müdürü Prof. Dr. Şebnem Burnaz “Her iki günü de öğretici olmasının yanı sıra oldukça eğlenceli geçen Design Thinking Atölyesi’nde yer alan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Atölye sayesinde, önümüzdeki dönemlerde gerçekleştireceğimiz çalışmalarda bizimle birlikte yer alabilecek yeni paydaşlar kazandığımız için oldukça mutluyuz” dedi.