Uluslararası Öğrenci Memnuniyet Ödülleri
Ara 01, 2014

Study Portals tarafından yabancı öğrenciler ile yapılan Uluslararası Öğrenci Memnuniyet Anketinin 2014 sonuçları açıklandı. İTÜ, 10 üzerin 9 puanla “Excellent University” kategorisinde yer aldı.

Study Portals’ın, binlerce öğrencinin yorum ve geri bildirimlerini değerlendirdiği memnuniyet anketi sonuçları ilan edildi. Sıralamada 10 üzerinden en az 9.5 puan alan üniversiteler üstün, 9 puan alan üniversiteler mükemmel, 8 puan alan üniversiteler ise çok iyi olarak kategorilendirildi. Türkiye’den 6 üniversite bu 3 kategorinin içinde yer aldı. İTÜ 10 üzerinden 9 puanla “Mükemmel Üniversite” kategorisinde değerlendirildi. Kategoride İTÜ haricinde üniversite yer almadı. 9.5 puanla Boğaziçi, Anadolu ve İstanbul Şehir Üniversitesi “Üstün Üniversite” olarak değerlendirilirken, 8 puanla ODTÜ ve Bilkent “Çok İyi” kategorisinde yer aldı.

Sonuçlara, 6 bin 923 öğrencinin yaptığı 16 bin 427 geri bildirim aracılığıyla ulaşıldı. Öğrencilerin yorumları www.STeXX.eu üzerinden alındı. Öğrenciler üniversiteleri 4 temel
kategoride değerlendirdi:

1) Üniversitenin yer aldığı şehrin ortamı ve sunduğu olanaklar