11. Uluslararası Intel Eğitim Zirvesi İTÜ’de Yapıldı
Ara 03, 2014

11. Uluslararası İntel Eğitim Zirvesi, “Eğitimin Kültürler Arası Köprü Olarak Rolü” temasıyla 2-3 Aralık 2014’te İTÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 30 ülkeden çok sayıda sektör temsilcisi ve akademisyenin katıldığı zirvede, geleceğin teknolojilerinin eğitimde kullanımı farklı boyutlarıyla ele alındı.

muammer yildiz_intel zirve

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi – Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, böylesi önemli bir etkinliğin İstanbul’da ve İTÜ’de yapılmasının Milli Eğitim Bakanlığı için çok önemli olduğunu söyledi. Yıldız, “Teknolojiyi eğitim ortamında kullanmamızda Intel’in çok desteği var. ‘Fatih Projesi’ ve ‘Gelecekte Eğitim Projesi’ gibi projeleri Intel ile birlikte yürüttük. Amacımız öğrencilerimize 21. Yüzyıl becerileri kazandırmak. Bu bağlamda medya okuryazarlığı becerisi geliştirmek bizim için çok önemli. Biz öğrencilerimize yaşadığı şehri, o şehrin bıraktığı mirası tanımayı ve korumayı öğretmeye çalışıyoruz” dedi.

rektor_intel zirve

‘Teknolojiyi tüketen değil üreten ülke olmalıyız’

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca da zirveye ev sahipliği yapmanın ve paydaş olmanın onur verici olduğunun altını çizerek, İTÜ’nün anaokulundan üniversiteye kadar her kademede varlık gösteren güçlü bir marka olduğuna dikkat çekti. Karaca, İTÜ’nün 241 yılı geride bırakan köklü tarihine de işaret etti. Eğitimde kültürler arası köprü kurmak ancak teknoloji ile gerçekleşebilir diyen Karaca, “Teknolojiyi tüketen değil, üreten bir ülke olmak zorundayız. Intel Türkiye’deki ilk ar-ge merkezini İTÜ ARI Teknokent’te açtı. Üstelik Türkiye’nin ilk kreatif ar-ge merkezi... Böyle bir ilk de ancak İTÜ’ye yakışırdı” dedi.

intel zirve

İstanbul temaya en uygun kent

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın ise gerek Türkiye’de gerekse dünyada öğrenci ve öğretmenlerin eğitimine katkıda bulunduklarını belirtti. Aydın, zirvenin 10 yıldır Avrupa’nın farklı ülkelerinde gerçekleştirildiğine, bu yıl ise kıtaları birleştiren coğrafyası ve çok kültürlü yapısıyla İstanbul’un seçilmesinin zirvenin ana temasıyla bütünleştiğine işaret etti. Aynı noktaya dikkat çeken Intel Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Çiğdem Ertem ise eğitim yoluyla kültürlerarası köprüler kurulabileceğini, bu konunun ele alındığı bir zirvenin İstanbul’da yapılmasının önemli olduğunu belirtti. Dünyanın bir numaralı gündem maddesinin eğitim olduğunu vurgulayan Ertem, “Günümüzde teknoloji sayesinde sınırların kalktığı ve hepimizin aynı bilgiye aynı anda eriştiği bir dünyada yaşıyoruz. Çocuklara iyi eğitim vermek, iyi bir geleceğe sahip olmak anlamına geliyor. Intel olarak sosyal sorumluluk projelerimizi eğitim temeli üzerine kuruyoruz. 100’den fazla ülkede 200’den fazla eğitim ve girişimcilik programı yürütüyoruz. Amacımız eğitimin iletilmesi ve bunun için hükümetlere eğitim politikalarında destek veriyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Intel Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Kurumsal İlişkiler Direktörü Guenther Juenger, “Intel Education” tanıtım sunumunu yaptı. Zirvede iki gün boyunca çok sayıda oturum, sunum ve atölye çalışması gerçekleştirildi.