Ar-Ge’ye En Fazla Katkı Ödülü İTÜ'nün
Ara 06, 2014

Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında düzenlenen törenle İTÜ’ye, “Ar-Ge’ye En Fazla Katkı Yapan Kurum” ödülü verildi. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ’nün girişimci, yenilikçi ve inovatif üniversite kimliğinin giderek güçlendiğini vurguladı.

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 3.’sü düzenlenen “Türkiye İnovasyon Haftası” kapsamında, “ar-ge, tasarım, marka ve girişim” ödülleri sahiplerini buldu. Toplam 13 ödül dağıtılırken, ödülleri Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi. Sadece 2 üniversite ödül alırken, “Ar-Ge’ye En Fazla Katkı” ödülü İTÜ’nün, “Tasarıma En Fazla Katkı” ödülü ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin oldu.

ARI Teknokent’te 2 bin Ar-Ge Projesi

Ödülün İTÜ için önemli olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, “girişimci, yenilikçi, inovatif” üniversite yapısını güçlendirmek için uğraş verdiklerini belirtti. Günün koşullarının rekabetçi yaklaşımı zorunluğu kıldığını, rekabetin ise inovasyonsuz mümkün olmadığını vurgulayan Karaca, İTÜ’de bir girişimcilik ekosistemi kurduklarına işaret etti. Karaca, ARI Teknokent’in ulaştığı başarıya da dikkat çekerek, “Son 2 yılda toplam ihracatını yüzde 245 artırdı. Halen 2 bin ar-ge projesi yürütülüyor” dedi.

İTÜ’lüler Heryerdeydi

İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilen İnovasyon Fuarında İTÜ’lülerin etkisi 3 gün boyunca kendini hissettirdi. İTÜ ARI Teknokent, İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi, İTÜ Çekirdek, İTÜ Bilim Merkezi ve İTÜ’nün farklı fakültelerinden öğrenci projeleri 5 ayrı stantta ziyaretçilerle buluştu. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın da katıldığı 3 günlük fuarda, hem akademisyenlerimiz hem de öğrencilerimiz başarılarıyla, projeleriyle İTÜ’yü temsil etti.