ÇETİN CEVİZ GİRİŞİM KAMPI BAŞLIYOR
Ara 12, 2014

İTÜ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (GİNOVA), öğrencileri zor sorunlara teknolojik çözümler üretmek için yeni bir program başlatıyor. “Çetin Ceviz Girişim Kampı”nın başarılı girişimcileri 150 bin dolar yatırım desteği kazanma şansı yakalayacak.

İTÜ, girişimci ve inovatif üniversite kimliğini güçlendirecek bir adım daha atıyor. İTÜ GİNOVA tarafından başlatılan yeni proje ile Çetin Ceviz Girişim Kampı düzenlenecek. Çetin Ceviz, en az bir üyesinin İTÜ öğrencisi (lisans, yüksek lisans ve doktora) olduğu, 2-3 kişiden oluşan takımlar kurmayı ve bu takımların saptadıkları/ buldukları “çetin ceviz” sorunlarla ilgili çözüm geliştirmelerini sağlayacak. Süreç 15 Aralık Pazartesi günü verilecek seminer ile başlayacak ve toplam 5 aşamadan oluşacak.

Çetin Ceviz Girişim Kampına başvuru için tıklayınız.

Yola Çıkış: 15 Aralık Pazartesi günü 18.00-21.00 saatleri arasında, GİNOVA’da seminer gerçekleştirilecek. Amaç teknik bir sorunu çözerek girişim dünyasına girmek isteyen İTÜ öğrencileri ve takım arkadaşlarını yönlendirmek. Seminer sonunda düşünme süreçlerini yeniden şekillendirecek ve ufuk açacak özenli bir sentez ile hazırlanan okuma ödevleri dağıtılacak.

Ön Eleme: Takımların 23 Ocak 2015 tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor. Başvurular “sorun-çözüm uyumu, yenilikçi yaklaşım, çözümlerin gerçekleştirilebilme potansiyeli” olmak üzere 3 kategoride değerlendirilecek.

Çetin Ceviz Takım Atölyesi: 7 Şubat 2015 Cumartesi günü 09.00-12.00 saatleri arasında ön elemeden geçen takımlar için İTÜ GİNOVA’da yarım günlük atölye çalışması gerçekleştirilecek. Bu çalışma ile katılımcıların takım olma özelliklerinin keskinleştirilmesi ve ciddiyetle çalışan takımların güçlendirilmesi amaçlanıyor. Takım atölyesi sonunda, YCombinator’a aday olabilecek 8 takım seçilecek.

Çetin Ceviz Girişim Kampı: 14-15 Şubat, 21-22 Şubat, 24-25 Şubat ve 7-8 Mart 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek kampın amacı girişim dünyasının olimpik atletleriyle boy ölçüşebilecek, yüksek performanslı takımların yetiştirilmesi ve fonlanması ile YCombinator yaz programına girmelerini sağlamak. Seçilen 8 takım, String Ventures kurucu ortakları Emrah Yalaz, Can Saracoğlu ve destek takımları ile birlikte şubat ayını proje faaliyetleriyle geçirecek. Toplam 3 hafta sonu ve 2 hafta içi akşam boyunca takımlar projelerini ürünleştirmek için yoğun şekilde çalışacak.

Demo ve Yatırım Günü: 11 Mart 2015 Çarşamba 18.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek eleme ile seçilen takım yada takımlara, 150 bin dolara kadar yatırım ve Mart 2015’teki YCombinator başvurusuna hazırlık desteği sağlanacak.

YCombinator Nedir?

YCombinator 2005 yılında San Fransisco’da kurulmuş bir hızlandırıcı programdır. 2012 yılında Forbes dergisi tarafından en güçlü hızlandırıcı programı seçilmiştir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Hızlandırıcı ne yapar?

Hızlandırıcı programlar sağladıkları birebir destek, mentorluk ve eğitimler ile belirli bir hisse karşılığı, projelerin firmalaşmalarını hızlandırırlar. YCombinator son yıllarda çıkardığı başarılı girişimler sayesinde girişim dünyasında önemli bir başarıya imza attı. Reddit, Dropbox, AirBnB, Stripe ve Scribd YCombinator bünyesinden çıkmış önemli şirketlerden bazıları.

İTÜ GİNOVA’yı yakından tanımak için tıklayınız.