Gaziantep'te İTÜ'lülerle ve Aday Öğrencilerle Buluşma
Ara 22, 2014

İTÜ Tanıtım Koordinatörlüğünün 2014-2015 Akademik Yılında başlattığı “İTÜ’lü Olmak” projesi, Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştiriliyor. İTÜ Mezunlar Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen proje İstanbul’da başlayıp İzmir ve Ankara ile sürdü. Proje kapsamındaki dördüncü il ise Gaziantep oldu.

Yaşayan 100 binden fazla mezuna sahip İTÜ, Türkiye’nin her köşesinde ve dünyanın birçok yerinde başarılı mezunlarıyla temsil ediliyor. “İTÜ’lü Olmak” projesinin amacı ise İTÜ’nün mezunlarını birer rol model olarak üniversite adayı öğrencilerle buluşturmak. Tüm buluşmalarda İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca da yer alıyor ve hem mezunlarla hem de adaylarla bir araya gelerek, üniversitenin bugününü anlatıyor.

Çok sayıda İTÜ mezununun yer aldığı Gaziantep programı, İTÜ Mezunlar Derneği Gaziantep Şubesinin organizasyonuyla gerçekleştiridi. İTÜ mezunu İbrahim Tuğsuz’un ev sahipliğinde Tuğcan Otel’deki program, İTÜ yönetimi, İTÜ mezunları ve Gaziantep’teki eğitimcilerin bir araya geldiği kahvaltılı toplantı ile başladı. Toplantıya İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şebnem Burnaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Tayfun Kindap, Genel Sekreter Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sait Yazgan ve Aylin Elbay, Dış İlişkiler Müdürü Didem Yücel, Tanıtım Kooordinatörü Seda Güler, İTÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Veli Tan Kirtiş, Başkan Vekili Hüseyin Cevahiroğlu, İTÜ Mezunlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Cengiz Gülenler ile Şube Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Gaziantep’in nitelikli eğitim anlayışıyla tanınan dershane ve okullarından müdürler de toplantıda yer aldı.

Gaziantep programı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi ziyareti ile sürdü. Ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca ile Prof. Dr. Şebnem Burnaz, Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi öğrencileri ile söyleşide bir araya geldi. Söyleşi sonrası Zeugma Müzesi ziyaret edildi. Program, İTÜ mezunu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de katıldığı akşam yemeği ile sona erecek.