İTÜ’lüler Yeniyıl Davetinde Buluştu
Oca 01, 2015

İTÜ akademik ve idari personelinin 2014 yılına veda etmek üzere bir araya geldiği geleneksel yılsonu etkinliği, 30 Aralık 2014 Salı günü gerçekleştirildi. İTÜ Rektörlüğü tarafından düzenlenen davet için Süleyman Demirel Kültür Merkezi yılbaşı ışıltısına büründü.

Etkinliğin açılışı, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın konuşması ile yapıldı. Karaca, İTÜ tarihinden siyah – beyaz fotoğrafların eşlik ettiği konuşmasında anılara yer verdi. İTÜ’nün 250. vizyonu ile çalıştığına dikkat çeken Karaca, “Ne hoş bir tesadüf ki Cumhuriyetimizin 100. Yılı ile İTÜ’nün 250. Yılını aynı tarihte kutlayacağız. Bu bizim için gururdur” dedi. İTÜ’nün 250. Yılına ar-ge’de lider, bilim ve teknolojide öncü üniversite olarak hazırlandığını belirten Karaca, bugüne yönelik kısa vadeli çalışmalar değil gelecek 10 yılın bilim ve üniversiteler gerçekleri ışığında hareket edildiğini anlattı. Karaca konuşmasını, İTÜ’ye emek veren tüm isimlere teşekkür ederek ve 2015’in sağlıkla, başarıyla, mutlulukla geçmesini dileyerek noktaladı.

Rektörümüzün konuşmasının ardından 2014 yılında emekli olan akademik ve idari personelimize teşekkür plaketlerinin takdimine geçildi. Ardından, 2014 yılında kazandıkları başarılar ile üniversitemize gurur veren akademisyenlerimiz sahneye çıkarak Rektörümüzden teşekkür belgesi aldı.

Ödül takdim edilen isimler arasında yer alan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Tolgahan Çoğulu da kendi keşfi olan mikrotonal gitar ile kısa bir dinleti sundu. Çoğulu, miktrotonal gitar ile 2014 yılında Dünya Müzik Enstrümanları Yarışmasında 1. olmuş ve ülkemize bu prestijli yarışmadaki ilk ödülünü kazandırmıştı.

Program, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı yılbaşına özel hazırladığı repertuvarı sunduğu konserle sona erdi. Eserleri büyük keyifle dinleyen konuklar, ardından verilen yılbaşı kokteyli ile keyifli zaman geçirdi.