Rektörümüz İTÜ'nün Bugününü ve Geleceğini Anlattı
Oca 02, 2015

İTÜ’de her yıl akademik ve idari personele yapılan yılsonu sunumu, 2014’te alışılmışın dışında bir programla gerçekleştirildi. Her yıl tüm akademik ve idari birimleri kapsayacak biçimde bir kez yapılan, kısıtlı zamanda sınırlı bir etkileşim ile gerçekleştirilen program, yerini tüm birimlere özel yapılan sunumlara bıraktı.

Rektörlük ile İTÜ’lülerin daha sağlıklı iletişim kurması, birimlere özgü soru ve sorunları dinleyebilmek amacıyla düzenlenen sunumlar, merak edilen her konunun konuşulduğu paylaşımı yüksek toplantılar gerçekleştirilmesini sağladı. Tüm sunumlara, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, Kurumsal İletişim Birimi ve Tanıtım Birimi yöneticileri eşlik etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, 15 Aralık 2014’ten itibaren, 10 gün boyunca 13 ayrı sunum ile İTÜ mensuplarıyla buluştu. 15 Aralık Pazartesi günü saat 14.00’te Tuzla Yerleşkesinde Denizcilik Fakültesi ile başlayan sunumların programı şöyleydi:

• 17 Aralık Çarşamba – Gümüşsuyu Yerleşkesi: Makine Fakültesi, Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi (14.00)
  • 18 Aralık Perşembe – Ayazağa Yerleşkesi: Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi (10.00), Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi (14.00)
  • 19 Aralık Cuma – Ayazağa Yerleşkesi: Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili Bölümü, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü (14.00)
  • 22 Aralık Pazartesi – Ayazağa Yerleşkesi: Enerji Enstitüsü (10.00), Kimya Metalurji Fakültesi (14.00)
  • 23 Aralık Salı – Ayazağa Yerleşkesi: İnşaat Fakültesi, Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü (14.00)
  • 24 Aralık Çarşamba – Ayazağa Yerleşkesi: Maden Fakültesi, Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü (14.00)
  • 25 Aralık Perşembe – Ayazağa Yerleşkesi: Elektrik Elektronik Fakültesi, Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi, Bilişim Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü (14.00)
  • 26 Aralık Cuma – Taşkışla Yerleşkesi: Mimarlık Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Güzel Sanatlar Bölümü (10.00)
  • 29 Aralık Pazartesi – Maçka Yerleşkesi: Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, Yabancı Diller Bölümü (10.00), İşletme Fakültesi (14.00)

Nasıl bir İTÜ hedefiyle yola çıkıldı?

Tüm sunumlar, İTÜ’de son 2 yılda gerçekleştirilen çalışmalar ve gelecek günlerde yapılacak projeler hakkında Rektörümüzün bilgi vermesiyle başladı. Karaca, “Akademik Çalışmalar, Araştırma ve İnovasyon Üniversitesi Olarak İTÜ, Sosyal ve Kültürel Çalışmalar, Bilgi İşlem Projeleri, Kurumsallaşma ve Özlük Hakları Çalışmaları, Kampüs Çalışmaları, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları” olmak üzere 7 bölüme ayırdığı sunumunda, hem projelerden bahsetti hem de merak edilen soruları yanıtladı. Karşılaştırmalı rakamlar, istatistikler ve raporlar ışığında İTÜ’nün aldığı yoldan bahseden Karaca, gelecek 2 yılda yapılması düşünülen çalışmalara ilişkin de bilgi aktardı. Karaca, göreve geldiğinde ilk iş olarak uygulanabilir bir stratejik plan hazırlamaya başladıklarını ve tüm adımları İTÜ’nün 250. yıl vizyonuna göre şekillendirdiklerinin altını çizerek, “dünya sıralamalarında yükselen, bilim ve teknoloji üreten, ar-ge niteliği ön planda, yerleşkesiyle ve fiziki mekanlarıyla 24 saat yaşayan, şeffaf ve katılımcı yönetilen, kaynaklarını etkin kullanan” bir İTÜ hedefiyle çalıştıklarını vurguladı.

Öneri ve talepler kaydedildi

Sunumların ardından akademik ve idari kadrodan gelen soruları yanıtlayan Prof. Dr. Karaca’ya sunulan öneriler de ilgili birimler tarafından not alındı. Sunulan önerilerin uygulanabilirliğinin değerlendirilmesi ve çeşitli konularda gelen taleplerin karşılanması için neler yapılabileceği, 2015 yılında gündemde olacak. Tüm sunumlar, yeniyıl ikramları ile sona erdi.