Bursa’ya İTÜ Evi Açılacak
Oca 23, 2015

İTÜ Tanıtım Koordinatörlüğü tarafından yürütülen ve Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın Türkiye’nin farklı illerinde hem mezunlarımızla hem de lise öğrencilerle bir araya geldiği “İTÜ’lü Olmak” projesi kapsamında ziyaret edilen dördüncü il Bursa oldu.

İTÜ Mezunlar Derneği desteği ile gerçekleştirilen “İTÜ’lü Olmak” projesinin Bursa programı, mezunlarımızdan Hasan Tuğcu’nun ev sahipliğinde Bursa Sheraton Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantı ile başladı. 20 Ocak Salı günü gerçekleştirilen toplantıya Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, birçok liseden müdür ve müdür yardımcıları ile mezunlarımız katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şebnem Burnaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Tayfun Kindap, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sait Yazgan, Dış İlişkiler Müdürü Didem Yücel, Tanıtım Koordinatörü Seda Güler, İTÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Veli Tan Kirtiş, Başkan Vekili Hüseyin Cevahiroğlu, Bursa Şubesi Başkanı Hasan Tuğcu ile Şube Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

Konuklara İTÜ’nün farklı alanlardaki çalışmalarından ve 250. yıl hedeflerinden bahseden Rektörümüz Karaca, mezunlarımızdan ve eğitimcilerden gelen soruları da yanıtladı. Karaca, konukları İTÜ’nün değişen yerleşke anlayışını görmek için İstanbul’a davet ederken, “Mezunlarımızla bağımız çok önemli. Gelin kampüsünüzün yeni halini, yapılan çalışmaları yerinde görün, fikirlerinizi paylaşın, gençlerimizle buluşun, deneyimlerinizi aktarın” çağrısı yaptı.

İTÜ Evi’nin Temeli Atıldı

Program, Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle inşa edilecek Bursa İTÜ Evi’nin temel atma töreni ile devam etti. İTÜ mezunlarının buluşma noktası olan İTÜ Evlerinin sayısının giderek artması gerektiğini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Bursa’da bir deneme bilim merkezi açma hedefleri olduğunu da açıkladı. Tesisin temeline ilk harcı, Rektörümüz ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey attı.

Aday Öğrencilerle Buluşma

Tören sonrasında İTÜ heyeti Bursa Merinos Kültür Merkezi’nde, Bursa’daki farklı liselerden öğrenciler ile bir araya geldi. Yaklaşık 650 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen söyleşide, öğrenciler hem İTÜ hem de bölümler ve meslekler hakkında bilgi edindi.

Rektörümüz ve akademisyenlerimiz, öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtlarken, gelecek hedefleri için de yeni pencereler açtı. İTÜ’nün köklü geleneğinden ve dünya üniversiteleri arasındaki güçlü yerinden bahseden Rektörümüz, mühendislik eğitimini İTÜ'de almanın farkını anlattı.

Program, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Alpete’nin İTÜ heyeti onuruna verdiği yemek ile sona erdi.