İTÜ’den General Electric ile İşbirliği
Oca 29, 2015

İTÜ, Türkiye’de yerel inovasyonun güçlendirilmesi, bu alanda yetkinliklerin geliştirilmesi ve üretim bazlı çözümlerin yaygınlaştırılması amacıyla ile General Electric (GE) ile önemli bir işbirliğine imza attı. İşbirliği kapsamında GE Garaj çalışmaları yapılacak, seminerler ve çalıştaylar düzenlenecek.

Yenilikçiliğin ve üretimin teşvik edildiği Garaj çalışmaları ile girişimciler ve öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlanması hedeflenirken aynı zamanda fikirlerini ürüne dönüştürülerek çok hızlı bir şekilde prototip hazırlanabilen bir merkez olacak. GE Garaj’da; 3D Tarayıcı, Arduino, 3D Yazıcılar, Laser Kesici, CNC Tezgahı, Vinil Kesici, Enjeksiyon Kalıplayıcı, Masaüstü CNC yer alıyor. İTÜ öğrencilerinin ve girişimcilerin bu makineleri uygulamalı olarak deneyimleme olanağı bulacağı GE Garaj atölye çalışmaları, seminerler ile desteklenecek.

Haziran ayına kadar haftanın iki günü randevu sistemi ile tüm üniversite öğrencilerine, akademisyenlere, girişimcilere, teknoparklara ve kurumlara açık olacak olan bu merkezde, belirli sektörler için özel çalıştaylar da gerçekleştirilecek. Farklı paydaşların bir araya gelerek endüstrinin karşılaştığı sorunlara çözüm arayacak gruplar, işbirliğinin gücü ile yeni yol haritaları oluşturabilecek. Ayrıca, geleceğin iş yapış biçimini değiştiren bu makineler, öğrencilerin ve girişimcilerin de prototipler üretmelerini sağlayarak yenilikçi fikirlerinin ürüne dönüşerek hayata geçmesini destekleyecek.

‘Önemli bir işbirliği’

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, inovatif fikirlerin gelişebilmesi için teknik donanımın çok önemli olduğuna işaret ederek, GE ile yaptıkları işbirliğinin bu anlamda oldukça önem taşıdığını vurguladı. İTÜ’nün bir ar-ge ve inovasyon üniversitesi olduğunun altını çizen Karaca, gerek ARI Teknokent bünyesinde gerekse akademik birimlerde geliştirdikleri çalışmalarla önemli yeniliklere kapı açtıklarını belirtti. Öğrencilerin yeni deneyimler yaşaması ve yeni fikirler geliştirmesi adına GE garaj çalışmalarını ve uzman isimlerle yapılacak seminerleri çok önemsediklerini söyleyen Karaca, başarılı bir işbirliği gerçekleştirildiğine inandığını kaydetti.

GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy ise Türkiye’deki şirketler ve gençler arasında buluş, yenilik ve üretime olan ilginin canlandırılması amacı ile gerçekleşecek işbirliğinin endüstrinin geleceği için büyük bir adım olduğunu söyledi. Ülkemizde yenilikçi fikrin çok fazla olduğuna ancak ürüne dönüşemediğine dikkat çeken Özsoy, GE Garaj çalışmaları ile sağladıkları teknik imkanların bu açıdan destekleyici olacağına işaret etti.