Bahar Yarıyılına Sanatla Başlangıç
Şub 03, 2015

2014-2015 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Açılış Töreni, 2 Şubat Pazartesi günü Ayazağa Yerleşkesi - Süleyman Demirel Kültür Merkezinde (SDKM) yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcıları, fakülte ve enstitü yönetimleri ile öğretim üyelerinin ve idari personelin yanı sıra ABD Konsolosu Charles F. Hunter’ın da katıldığı SDKM VIP Salondaki tören, hat sanatçısı Prof. Dr. Nihad Dukhan’ın modern ve klasik eserlerinin yer aldığı sergisinin açılışı ile başladı. Ardından İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından dinleti sunuldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca yaptığı açılış konuşmasında, bahar yarıyılının İTÜ ailesi için başarılı ve mutlu geçmesini diledi. Sanatla başlayan bir yarıyılda, geçmiş ve gelecekten izler taşıyan bir sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Karaca, ziyaretçilerin farklı bir dünyaya yolculuk yapacağını söyledi.

Dukhan ise İTÜ gibi köklü bir kurumda eserlerini sergilemekten gurur duyduğunu söyleyerek, kendisine bu süreçte destek olan akademisyen arkadaşlarına ve öğrencilerine teşekkür etti. Dukhan, imzasını taşıyan bir eseri de Rektörümüze hediye ederken, Karaca ise sanatçı için hazırlanan teşekkür belgesini takdim etti.

Nihad Dukhan’ın 27 Şubat’a kadar açık kalacak “Ruhani Geometri” sergisi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.