Rektörümüzden Üniversite Kampına Ziyaret
Şub 04, 2015

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları (İTÜ GVO) Ekrem Elginkan Lisesi 11 ve 12. sınıf öğrencileri, 19-23 Ocak tarihleri arasında, Uzay ve Uçak Bilimleri Fakültemizde üniversiteye hazırlık kampına girdi. Kampın son gününde öğrencilerimizi ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, adayların gelecek hedeflerine ışık tutan keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Rektor_Lise Kampi Ziyaret_1

Ekrem Elginkan Lisesi öğrencilerinin soru çözme pratiklerini geliştirdiği ve önemli konuları derinlemesine tekrar etme fırsatı bulduğu üniversite kampına, Rektörümüzün motivasyon ziyaretinde bulundu. Öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtlayan Karaca, mühendislik eğitiminde uluslararası bir marka olan İTÜ'nün, Türkiye'de en fazla ABET akreditasyonu alan üniversite olduğunu hatırlattı. Yetkinlik Mühendislik belgesinin yalnızca İTÜ’de verildiğine de işaret eden Karaca, sadece bölüm değil üniversite seçiminin de önemli olduğunun altını çizdi. Karaca şöyle konuştu:

“Bir üniversite geleneğinin oluşması, eğitim kalitesinin oturması, mezunlarının iyi bir yere gelmesi gibi nedenlerle ortalama 50 yıldır. İTÜ'nün tarihine bakacak olursanız 250 yıla yaklaşan bir geçmiş ve 100 binden fazla yaşayan mezun. Bu sebeple hedefinizi yüksek tutun. Küçük denizleri değil okyanusları tercih edin. Bizim gönlümüzden geçen hepinizin İTÜ'de okumasıdır.”

Rektor_Lise Kampi Ziyaret_2

‘Sosyalleşmek önemli’

Öğrencilerin kendini sadece ders ve sınav başarısı ile sınırlandırmaması gerektiğini vurgulayan Karaca, sanatla ve sporla ilgilenmeleri, özellikle müzikle uğraşmaları öneresinde bulundu. Üniversite yıllarında akademik başarının yanı sıra sosyalleşmenin de çok önemli olduğunu belirten Karaca, öğrencilerin sinema ve felsefeyle ilgilenmelerini de istedi. Sosyal kültürel kulüplerde yer almanın kişiliği geliştireceğinin altını çizen Karaca, “Bireysel olarak yapamayacağınız bir şeyi kulüp yardımıyla, ekip olarak çok daha kolay başarabilirsiniz. Bir yerde bir başarı varsa arkasında mutlaka bir ekip ruhu vardır” dedi. Öğrencilerimizin İTÜ'de tercih etmek istedikleri bölümlerin dersine girme taleplerini de olumlu karşılayan Rektör Karaca, uygun bir planlamayla konuk öğrenci olarak derslere girmeleri konusunda destek verebileceklerini söyledi.

Rektor_Lise Kampi Ziyaret_3

‘Kampüsümüz çok güzelleşiyor’

Öğrencilerimizin yerleşkeyle ilgili sorularını da yanıtlayan Karaca, yapılan çalışmaları detaylarıyla anlattı. Karaca, “Bahar aylarında kampüs çok daha güzel hale gelecek. Daha keyifli vakit geçirebileceksiniz. Bisiklet yollarını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca erguvanlar ektik. Bunun yanı sıra iki farklı yere Japon kirazları ektik. Bunların yerini ilk bulana kitap hediye edeceğim. Öğrencilerimiz bunun yerini bir kağıda yazsınlar ilgili müdürümüze iletsinler, ben de ilk söyleyen o öğrenciye kitap hediye edeceğim” diye konuştu.