GE Garaj Açıldı
Şub 06, 2015

İTÜ’nün General Electric (GE) Türkiye ile yaptığı işbirliğinin en önemli parçası olarak "GE Garaj" Ayazağa Yerleşkesinde açıldı.

İTÜ GİNOVA’nın ev sahipliğinde İTÜ Ayazağa Kampüsü Deprem ve Afet Yönetimi Enstitüsünde 5 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilen açılış töreni, katılımcılara GE Garaj’da yaptırılan tanıtım gezisi ile başladı.

Endüstriyel tasarımcıların, mühendislerin, girişimcilerin ve akademisyenlerin bir araya gelerek fikirlerini ürünlere dönüştüreceği bir üretim merkezi olacak GE Garaj, haziran ayına kadar her hafta çarşamba ve perşembe günleri hizmet verecek. GE Garaj’da; 3D Tarayıcı, Arduino, 3D Yazıcılar, Laser Kesici, CNC Tezgahı, Vinil Kesici, Enjeksiyon Kalıplayıcı, Masaüstü CNC yer alıyor. İTÜ öğrencilerinin ve girişimcilerin bu makineleri uygulamalı olarak deneyimleme olanağı bulacağı GE Garaj atölye çalışmaları, seminerler ile desteklenecek. GE Garaj hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

İlk Seminer GE İnovasyon ve Pazarlama Başkanından

Açılış için Türkiye’ye gelen GE Dünya İnovasyon ve Pazarlama Başkanı Beth Comstock, ise GE Garaj Atölye Çalışmaları kapsamında ilk semineri veren isim oldu. “Endüstrinin Geleceği ve İnovasyonda Yeni Yaklaşımlar” konulu seminere; öğrenciler, akademisyenler ve farklı sektörlerden iş dünyası profesyonelleri katıldı. Comstock, inovatif bakış açısının geleceğin dünyasındaki önemine değindiği seminerinde, öğrencilere tutkularının peşinden gitmelerini tavsiye etti.

İTÜ GİNOVA Müdürü Prof. Dr. Şebnem Burnaz ise seminerin ardından Beth Comstock’a teşekkürlerini iletirken, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Burnaz, GE Garaj’ın ayrıcalıklı bir çalışma olduğunu vurgularken, inovatif fikirlerin gelişmesinin destekleneceğini söyledi.