“İTÜ’lü Olmak” Günleri 4 Bin Öğrenci Ağırladı
Şub 19, 2015

İTÜ’nün her yıl şubat ayında düzenlediği geleneksel Tanıtım Günleri etkinliği, bu yıl “İTÜ’lü Olmak” temasıyla gerçekleştirildi. İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına karşın İTÜ Ayazağa Yerleşkesine akın eden adaylar, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve mezunlarımızla bir araya gelme şansı yakaladı. 2 günde 4 bin öğrencinin ağırlandığı İTÜ Tanıtım Günlerine, büyük bölümü İstanbul’dan olmak üzere Türkiye’nin farklı illerindeki seçkin okul ve dershaneler katıldı.

tanitim gunleri 2015_1

#ituluolmak Paylaşımları

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi – Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen İTÜ Tanıtım Günlerinde, tüm bölümlerin yanı sıra adayların merak ettiği sorulara yanıt bulmasını sağlayacak akademik – idari birimlerin temsilcileri de yer aldı. Rengârenk bir görünüme bürünen SDKM’de hazırlanan İTÜ’lü Olmak duvarı ise oldukça ilgi gördü. İTÜ’lü Olmak duvarına gerek İTÜ öğrencileri ve akademisyenleri gerekse hayali İTÜ olan adaylar tarafından birbirinden özel ve keyifli yorumlar yazıldı. Twitter ve Instagram üzerinden ise #ituluolmak etiketine yapılan yorumlar, SDKM girişine kurulan ekrandan anlık olarak paylaşıldı.

tanitim gunleri_2015_3

tanitim gunleri_2015_2

Yeni Vizyon Kazandılar

Adaylar etkinlik süresince, İTÜ’nün akademisyenlerince verilen seminerlere ve İTÜ Tanıtım Koordinatörlüğü tarafından yapılan sunumlara katıldı. Saat başı düzenlenen kampüs turları ile İTÜ’nün ayrıcalıklı yerleşkesini yakından tanıma fırsatı elde etti. Gelecekleri hakkında merak ettikleri sorulara yanıt bulan adayların akademisyenlerimizle sohbet etmesi, yeni pencerelerden bakmalarını sağladı. Öğrenciler, İTÜ sayesinde kazanacakları ayrıcalıklar hakkında da bilgi sahibi olurken, özellikle ABET, Yetkin Mühendislik, Uluslararası Ortak Lisans Programları, Erasmus anlaşmalarına ilişkin sorular yöneltti. Bölümlerin geleceği, iş olanakları, girişimcilik destekleri, teknolojik çalışmalar, çift anadal ve yandal da öğrencilerin sıkça soru sorduğu konular oldu.

tanitim gunleri_2015_5

tanitim gunleri_2015_4

İTÜ Mobil Merakı

Tanıtım Günlerinde aday öğrencilere bir sürpriz de İTÜ’nün tamamen yenilenen mobil uygulaması ile yapıldı. Google Playstore ve Appstore’dan indirilebilen İTÜ Mobil hakkında hazırlanan kısa tanıtım videosunu izleyen öğrenciler, uygulamayı indirerek İTÜ’yü daha da yakından tanıma fırsatı buldu. Sanal Kampüs Turu ve İTÜ Radyosu adayların en çok ilgisini çeken özellikler arasında yer aldı.