Kız Öğrencilerimizin Eğitimine Çiçek Gibi Destek
Mar 17, 2015

İTÜ Rektörlüğü'nün “Çiçeklenen Burslar” kampanyası için iş ve cemiyet hayatının 12 tanınmış ismi çiçek tasarım atölyesinde bir araya geldi. İlk kez çiçek tasarlayan yardımsever kadınların tasarımları, etkinlik sonrasında açık artırma ile satıldı. Elde edilen gelir İTÜ'lü kız öğrenciler için bursa dönüşecek.

İTÜ Rektörlüğü’nün Başarım Sensin Derneği ile yaptığı işbirliği ile 16 Mart Pazartesi günü “Çiçeklenen Burslar” kampanyası düzenlendi. İş, sanat, moda ve medya dünyasının başarılı kadınlarının katılımıyla İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde çiçek tasarım atölyesi düzenlendi.  Atölyeye; Başarım Sensin Derneği Yönetim Kurulu Üyesi - A&D Art And Design Tasarım ve Mobilya Sahibi Ahu Orakçıoglu, Moda Tasarımcısı Arzu Kaprol, Gazeteci Balçiçek İlter, Ses Sanatçısı ve İTÜ Mezunu Melihat Gülses, Capital Dergisi Yayın Yönetmeni Sedef Seçkin Büyük, TÜRDEV Yönetim Kurulu Başkanı - Gündüz Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İTÜ Mezunu Ruken Mızraklı, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Moda Tasarımcısı Gizem Turan, Tasarımcı Gönül Paksoy, Ressam - Tasarımcı Souadad Al-Sigab Kandemir, Tasarımcı Nida Bulut ve İdil Fırat katıldı.

Etkinliğin açılışını İTÜ Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca yaparak, gösterilen duyarlılığa teşekkür etti. Daha sonra atölyenin eğitmenliğini üstlenen, İTÜ Rektör Danışmanı - Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu yaparak, öncelikle çiçekler ve çiçek tasarımı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Çiçek tasarımının çok eski ve köklü bir alan olduğuna işaret eden Sadıkoğlu, farklı kültürlerde farklı biçimlerde ortaya çıktığından bahsetti. Atölye çalışmasında kullanılacak çiçekleri de tanıtan Sadıkoğlu, temel bilgileri verdikten sonra katılımcılar rengarenk vazoların içinden diledikleri çiçekleri seçti. Büyük bir heyecan ve özenle kendi tasarımlarını yapan konuk kadınlar, zaman zaman Sadıkoğlu’ndan da destek aldı.

Keyifli anlara sahne olan atölyenin sonunda verilen kokteyle, cemiyet hayatının birçok tanınmış ismi katıldı. Atölyenin katılımcıları ile destek veren kuruluşlara İTÜ adına teşekkür belgelerini Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca takdim etti. Karaca, İTÜ’nün sosyal sorumluluk projelerinde yer almasını çok önemsediklerini, kadınların başrolde olduğu çalışmaların ise ayrıca önem taşıdığının altını çizerek, destek veren herkese teşekkür etti. Konuklar ise İTÜ’nün ev sahipliğinde böyle anlamlı bir etkinliğe katılmaktan duydukları memnuniyeti paylaşarak, bu vizyona sahip olunmasından ve ortak iş yapabilmekten gurur duyduklarını belirtti.

Başarım Sensin Derneği Başkanı Şule Argüder ise dernek adına tüm katılımcılara ve Rektörümüze teşekkür plaketi takdim etti. Argüder,  “İTÜ ile birlikte bu projeyi gerçekleştirmekten çok mutluyuz. Sizlere de yardımseverliğiniz ve desteğiniz için teşekkür ederim. İyilikleriniz karşılığını bulacak” diye konuştu.

Etkinlik, çiçeklerin ünlü müzayede yöneticisi Uğur Batur tarafından satışıyla sona erdi. Elde edilen gelir, Başarım Sensin Derneği çatısı altında bulunan İTÜ’lü kız öğrencilere burs olarak aktarılacak.

Etkinliğin tüm fotoğrafları için tıklayınız.

World Travel Channel Sanat Günlüğü programının etkinlikle ilgili bölümünü izlemek için tıklayınız.

Etkinlikten görüntüleri ve katılımcıların röportajlarını izlemek için tıklayınız.