Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında Öğrencilerimiz Gelibolu’da
Mar 18, 2015

Öğrencilerimiz, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında tarihi savaşın geçtiği toprakları ziyaret etti. Çanakkale Kara ve Deniz Savaşlarının geçtiği yerleri ziyaret eden öğrencilerimiz, hem hüzün hem de gurur dolu anlar yaşadı.

İTÜ Basın Yayın Kulübü tarafından kulübün 10. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri arasında “100. Yılında Çanakkale” gezisi düzenlendi. İTÜ Rektörlüğü’nün desteğiyle gerçekleşen geziye 320 öğrenci katıldı.

Gezi, sabahın erken saatlerinde Eceabat’ta rehberler ile buluşulması ve Kilitbahir Kalesi ziyareti ile başladı. Ardından, Kilitbahir tabyaları ile Seyit Onbaşı Anıtı ziyaret edildi. Şehitler Abidesi ve Mehmetçiğe Saygı Anıtının ardından Morto Koyu’na kısa bir yürüyüş yapıldı. Şehitler Abidesi ziyareti sırasında 320 İTÜ öğrencisinin birlikte verdiği poz, geziden geriye kalan en anlamlı karelerden biri oldu. Tüm geziye eşlik eden rehberler sayesinde bilgilerini tazeleyen ve tarihi yaşayan öğrencilerimiz; Ertuğrul Koyu, Seddülbahir Kalesi, 57. Alay Şehitliği, Arıburnu, Conkbayırı ve Kabatepe Tanıtım Merkezini de ziyaret etti. Gezinin son durağı ise Bigalı Köyü’nde bulunan Atatürk Evi oldu.