Denizcilik Fakültemiz SİSMİK-1 ile Çanakkale’de
Mar 27, 2015

Denizcilik Fakültesi öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıldönümünü kutlamak ve Çanakkale şehitlerini anmak için, fakültenin SİSMİK-I adlı eğitim gemisi ile Çanakkale’ye gitti.

16-18 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleşen gezide, SİSMİK-I eğitim gemisi ilk olarak Kepez Limanına demirledi. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından karşılanan SİSMİK-I eğitim gemisi, öğrencilerimiz tarafından ziyaretçilere tanıtıldı.

Program, Şehitler Abidesi’nin ziyareti ve çelenk konulması ile sürdü. Zaferin mimarlarından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale Savaşı’nın tüm komutanları ile isimsiz kahramanlar olan şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Şehitliğin ardından Çanakkale Gemi Trafik Hizmetlerini ziyaret eden İTÜ’lüler, burada yapılan sunumlarda merkezdeki sistemin işleyişi hakkında bilgi aldı. Bu sırada öğretim üyeleri ve gemi personelinden oluşan bir diğer ekip de Liman Başkanlığını ziyaret etti. Ziyaretler, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi Müzesi’nin gezilmesi ile noktalandı.

18 Mart Salı günü ise Kepez Limanından hareket edilerek, denizde şehitler anısına tören düzenlendi. SİSMİK-I Eğitim Gemisi ile Mehmetçik Abidesi önünde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve ardından denize çelenk ve duman kandili bırakıldı.
Denizdeki törenin tamamlanmasının ardından dönüş yoluna geçildi ve 19 Mart 2015 Perşembe sabahı SİSMİK-I yeniden İTÜ Denizcilik Fakültesinin bulunduğu Tuzla’ya demir attı.