Lise Öğrencileri İçin İnovasyon Kampı İTÜ’deydi
Nis 01, 2015

İTÜ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (GİNOVA) ev sahipliğinde, lise öğrencileri İTÜ’de inovasyon kampına girdi.  General Electric (GE) Türkiye ve Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliği ile 28 Mart Cumartesi günü düzenlenen “2. GE – Genç Başarı İnovasyon Kampı”, öğrencilerin girişimcilik ve yaratıcılık yeteneklerini keşfetmeleri yolunda yeni ufuklar açtı.

İTÜ’de gerçekleştirilen GE - Genç Başarı İnovasyon Kampı’na, 8 farklı liseden 64 öğrenci katıldı. Öğrenciler; enerji, sağlık ve endüstriyel internet konularında geliştirdikleri yenilikçi fikirler ile yarıştı. Proje sunumları öncesi İTÜ GİNOVA Genel Müdürü Prof. Dr. Şebnem Burnaz öğrencilere açılış konuşması yaptı. Girişimciliğin öneminden, İTÜ GİNOVA’nın misyonundan bahseden Burnaz, yenilikçi fikir üretebilmenin geleceğin dünyası için ne denli değerli olduğuna dikkat çekti. İTÜ Tanıtım Koordinatörlüğü de öğrencilere kısa bir sunum yaparak; İTÜ’nün ar-ge, girişimcilik ve inovasyona verdiği öneme işaret ederek, bu kapsamdaki çalışmaları anlattı.

Tema enerji verimliliği

Kampta, öğrencilerin GE tarafından kendilerine verilen konularından birine yönelik çözüm üretmeleri ve ürettikleri çözümleri mentorlarının da destekleriyle bir iş planına dönüştürerek jüri önünde sunum yapmaları istendi. Bu kapsamda; enerji, sağlık ve endüstriyel internet alanında daha fazla enerji verimliliği sağlayacak fütüristik bir dünya veya üretimden pazarlama ve satışa kadar verimliliği artıracak fütüristik bir endüstriyel dünya hayal etmeleri ve tasarlamaları beklendi. Konular üzerine fikir üreten öğrenciler, kamp sonunda hazırladıkları projeleri jüriye sundular.

Jüride yer alan isimler; GE Sağlık Küresel Ürün Müdürü Bertay Fişekçi, İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve İTÜ GİNOVA Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nihan Yıldırım, TEB Girişim Evi Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner, Intel Kurumsal İlişkiler Yöneticisi Onur Yıldırım, Borsa İstanbul Özel Pazar Yöneticisi Recep Bildik, Vestel Elektronik Genel Müdürü Metin Salt, Arkan & Engin Corporation Finans Danışmanı ve Genç Başarı Gönüllüsü Doğan Taşkent oldu.  Jüri, değerlendirme sürecinde iş planı, yaratıcılık, sunum tekniği ve takım ruhu ölçütleri dikkate alınarak değerlendirme yapıldı.

Birincilik geri dönüşüm projesinin

Tüm gün süren kamp sonunda, ambalaj atıklarının geri dönüştürüldüğü ve kullanıcıların ulaşım kartlarına yüklendiği akıllı bir cihaz ile geri dönüşümü teşvik etmeyi hedefleyen “AT-MAK” adlı proje birinci seçildi. Birinci takım, GE GENIUS programı kapsamında 3 gün boyunca GE liderlerinden çeşitli eğitimler alacak, toplantılara katılabilecek ve Gebze’de bulunan Türkiye Teknoloji Merkezi’ni ziyaret ederek GE teknolojileri ile tanışma fırsatı bulacak. Diğer taraftan, kazanan takıma GE liderleri ve mevcut stajyerler tarafından koçluk programı kapsamında kariyerlerine yönelik eğitimler verilecek ve danışmanlık yapılacak.