Lise Öğrencilerinin 100 Projesi İTÜ’de Yarıştı
Nis 01, 2015

Bu yıl 46.’sı gerçekleştirilen “TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması”nın bölge finaline, 4. kez İTÜ ev sahipliği yaptı. 61 okuldan 180 öğrencinin katıldığı İstanbul Avrupa Bölge Finalinde, 30 Mart – 1 Nisan 2015 tarihleri arasında sergilenen projelerin kazananları, 2 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek ödül töreni ile ilan edilecek.

46. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışmasının bölge finalinde İstanbul Avrupa Yakası, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’dan gelen 61 okul, 3 gün boyunca İTÜ Ayazağa Yerleşkesi – Süleyman Demirel Kültür Merkezindeydi.

Bilgisayar, biyoloji, fizik, sosyoloji, psikoloji, tarih, matematik, kimya, coğrafya ve edebiyat kategorilerinde toplam 100 proje sergilendi. Öğrencilerin prototipler, maketler, afişler aracılığıyla tanıttığı ve yenilikçi fikirlerin peşinde koştuğu projeleri, 3 günde 5 binden fazla kişi ziyaret etti.

Dışarıdan sağlanan katılımın yanı sıra İTÜ öğrencilerinin ve akademisyenlerinin de oldukça ilgi gösterdiği bölge finalinde, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca da stantları gezdi. Öğrencilerin projeleri hakkında bilgi alan Rektörümüz, gençleri merak duydukları ve yenilik üretmenin peşinde oldukları için tebrik ederek, finalde başarılar diledi.

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Yarışmaları İstanbul Avrupa Bölgesi Koordinatörlüğünü yürüten Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Özkol da projelerle yakından ilgilenerek, sergi süresince öğrencileri yalnız bırakmadı.

Etkinlik süresince SDKM giriş kata kurulan İTÜ mesaj panosuna ise birbirinden renkli yorumlar bırakıldı. Öğrenciler hem yarışmanın heyecanı hem de İTÜ’ye duydukları hayranlığı içeren çok  sayıda mesaj yazdı.

Sergi eşliğinde kokteyl
Öğrenciler ve öğretmenler, 31 Mart Salı günü İTÜ verdiği kokteylde de bir aradaydı. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca öğrencilerle bizzat ilgilenirken, Rektör Yardımcılarımız ve Rektör Danışmanlarımız ile farklı fakültelerden akademisyenlerimiz de İTÜ RSG’de verilen davete katıldı. Öğrenciler hem projeler hakkında sohbet etme hem de yorgunluk atma fırsatı buldu.

Sonuçlar 2 Nisan’da

İstanbul Avrupa Bölge Finali Ödül Töreni, 2 Nisan Perşembe günü saat 10.00’da yine İTÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Yarışmanın büyük finali ise mayıs ayında Ankara’da yapılacak.