Prof. Dr. Celal Şengör Avusturya Bilimler Akademisi'nde
Nis 22, 2015

Maden Fakültesi ve Avrasya Yerbilimleri Enstitüsü öğretim üyemiz Prof. Dr. Celâl Şengör Avusturya Bilimler Akademisi'nin muhabir üyeliğine seçildi. Şengör, Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal'dan sonra bu akademiye seçilen ikinci Türk oldu.

Akademide, Avusturya vatandaşı olmayan bilim insanları muhabir üyeliğe seçiliyor. 750 üyesi olan akademi, İngiltere'deki Royal Society ve Almanya'daki Leopoldina'yı model alarak 1847'de kuruldu. Bu yılki bütçesi 97 milyon Avro olan akademi, Avusturya'da üniversitelerden sonra en kapsamlı bilimsel araştırma kurumu olma özelliği taşıyor.

Prof. Şengör “Bana bugüne kadar bilimsel araştırmalarımda en büyük desteği sağlayan sizlere, üniversiteme ve İTÜ'deki arkadaşlarıma en içten teşekkürlerimi bildirmek benim için en büyük zevktir. Bu hiç kuşkusuz hepimize yansıyan bir başarıdır.” dedi.

Prof. Dr. Celal Şengör daha önce Academia Europaea (ilk Türk), ABD Ulusal Bilimler Akademisi (ilk Türk), Rus Bilimler Akademisi (Ord. Prof. Dr. Fuad Köprülü'den sonra ikinci Türk) ve Leopoldina Alman Ulusal Bilimler Akademisi (Ord. Prof. Hamit Nafiz Pamir'den sonra ikinci Türk) üyeliklerine de seçilmişti.

Prof.Dr. Celal Sengor