Dansın Renkleri İTÜ’deydi
May 01, 2015

İTÜ Konservatuvarının geleneksel hale getirdiği “Dünya Dans Günü” kutlama programı, yine birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Farklı kültürlerin dilini dans ve müzikle aynı salonda buluşturan program, her yıl olduğu gibi konuklara unutulmaz bir sahne şovu izleme fırsatı sundu.

“33. Dünya Dans Günü” kapsamında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (TMDK) Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından hazırlanan “9. Dünyayla Dans ” programı, 29 Nisan Çarşamba akşamı Mustafa Kemal Amfisinde sunuldu. Gösteri, ağır bir hastalıkla mücadele eden Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencilerimizden Halil Özçelik’e ithaf edilmesiyle ayrıca anlam taşıdı.

Duygulandıran dans

Etkinliğe konuk olan Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfının hazırladığı  “Sevgi” temalı dans, çocuklar tarafından sahnelendi. İzleyenleri hem duygulandıran hem de gururlandıran gösteri, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Qaval Raksı (Def Dansı) ile başlayan gösteriler sırasıyla; Kadıoğlu Zeybeği, Flamenko Farruca, Halay, Domaniç Yöresi Geleneksel Dansları, Uyuyan Güzel Balesi Mavi Kuş Dansı, Bursa Kılıç Kalkan, Tango, Hançer Barı, Zenne, Seyirlik Oyun ve Rüya ile devam etti.  Görsel şölen, izleyicilerin de sıralarından eşlik ettiği Horon ile sona erdi.

‘Farklı güzellikler, farklı estetik değerler’

Gecenin kapanışında sahneye çıkan İTÜ TMDK ve Türk Halk Oyunları Bölümü Kurucusu Prof. Dr. Fikret Değerli, “Bu akşam seyrettiğim farklı danslar, farklı performanslar, farklı güzellikler beni burada heyecanlandırdı. Şuna inanıyorum ki beden dili, bedenin güzelliği insan hayatının toplumsal hayatın kıymetlerinden biridir. Bu güzellikler insanı diri tutuyor. Gençlerimizin burada sergiledikleri farklı atmosferler, farklı güzellikler, farklı sanatlar, farklı estetik değerler, gerçekten de beni son derece mutlu etti. Bu sürprizi hazırlayan bölüm başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese huzurlarınızda gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etkinlik, Türk Halk Oyunları Bölüm Başkanı Nihal Cömert Ötken’in, Bölüm Başkan Yardımcıları, öğrenciler ve izleyicilerin sahnede birlikte çektikleri halay ile sona erdi.

Geceden fotoğraflar için tıklayınız.