İTÜ’den Rusya ile Nükleer Eğitim İş Birliği
May 04, 2015

İTÜ, Rusya Federasyonu’nun nükleer araştırmalar konusunda en güçlü üniversitesi NSNU-MEPhI ile iş birliği yaptı.

İTÜ ile Rusya Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi - Moskova Mühendislik Fiziği Enstitüsü (NSNU-MEPhI) arasındaki iş birliği anlaşması, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda düzenlenen törenle imzalandı. İmza törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve NSNU-MEPhI Rektörü Prof. Dr. Mikhail N. Strikhanov ile iki üniversiteden yetkililer ve Bakanlık temsilcileri katıldı.

Lisansüstü desteği

Rektörümüz Karaca, yapılan işbirliği ile İTÜ Enerji Enstitüsü ve NSNU-MEPhI arasında araştırma ve lisansüstü eğitimde ortak çalışmalar yapılacağını belirterek, akademisyenlerin değişimi, lisansüstü öğrencilerin tez aşamasındaki değişimleri ve ortak yayınlar gibi çeşitli iş birliklerinin organize edilebileceğini kaydetti.

İTÜ Enerji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Altuğ Şişman ise anlaşmanın uzun süredir yapılan karşılıklı görüşmeler neticesinde en fazla ortak faydanın sağlanacağı şekilde yapılandırıldığını söyledi. İTÜ Enerji Enstitüsünün yakında NSNU-MEPhI öğretim üyelerine de ev sahipliği yaparak nükleer alanda ortak bir lisansüstü programı başlatacağını ve böylece ortak araştırmalar için köprü oluşturacaklarını belirtti.