Mühendislik ve Teknolojide Liderlik İTÜ'nün
May 06, 2015

QS News 2015 Dünya Üniversiteler Sıralamasında, İTÜ 9 kategoride dünyanın en iyileri arasında yer alırken; malzeme bilimleri ve çevre bilimleri alanında Türkiye’den sıralamalara giren tek üniversite oldu. Mühendislik ve Teknoloji genel sıralamasında İTÜ 138. basamağı alırken, Türkiye’den bu kategorinin lider üniversitesi olarak listeye adını yazdırdı.

Dünyadaki prestijli üniversite sıralamaları arasında yer alan QS News, 2015 dünya üniversiteler sıralamasını yayınladı. Sıralama sonuçlarına göre İTÜ, Mühendislik ve Teknoloji kategorisinde 138. sırayı aldı. Türkiye’deki üniversiteler arasında bu kategorinin 1.’si olan İTÜ, Temel Bilimler kategorisinde ise 237. sırada yer aldı.

2 alanda Türkiye'den tek temsilci

150-200 bandında olduğu Malzeme Bilimleri alanında Türkiye’den dünya sıralamasına giren tek üniversite İTÜ oldu. Çevre Bilimleri alanında da Türkiye’den listeye giren tek üniversite olan İTÜ, 200-250 bandında yer aldı. Yer Bilimleri ve Deniz Bilimleri alanında 150-200 bandında yer alan İTÜ, bu alanda Türkiye’den ilk sırayı alan üniversite oldu. Fizik ve Uzay Bilimleri alanında 250-300 bandında yer alan İTÜ, yine bu alanda da Türkiye’den 1. sıradaki üniversite olarak yer aldı.

İTÜ ayrıca İnşaat, Makine, İmalat, Uçak – Uzay mühendisliklerinde ise dünya sıralamasında 100-150 bandında yer alarak başarısını ortaya koydu. İTÜ’nün diğer alanlardaki dünya sıralaması ise şöyle oldu:

Elektrik – Elektronik Mühendisliği (150-200) / Bilgisayar ve Bilişim Sistemleri (301 – 400) / Matematik (301-400)