Zaman Çiçeklerle Dile Geliyor
May 07, 2015

Türkiye’nin ilk tv yayınında kullanılan kamera, ilk üniversite radyosunun 70 yıl öncesinden kalan mikrofonu, ilk süper bilgisayar ve daha onlarca tarihi eşya, Yunus Karma’nın çiçek tasarımlarıyla buluşarak 14 Mayıs’tan itibaren İTÜ RSG’de sergilenecek.

242 yıllık tarihiyle dünyanın en eski teknik üniversitelerinden olan İTÜ, sahip olduğu sayısız tarihi eşyayı çiçek tasarımıyla birleştirdiği benzersiz bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sergi için İTÜ’nün fakültelerinden 1 yıl süren titiz bir çalışmayla, yaklaşık 200 eşya toplandı. Bu eşyalar arasından yapılan seçki ile 100’e yakın tarihi parça, çiçek tasarımı ile buluşturularak sergilenecek. “İTÜ’den Eski Eşyalarla Çiçek Tasarımı” sergisi, 14 Mayıs 2015’te İTÜ Rektörlük Sanat Galerisinde ziyarete açılacak. Sergide yer alacak eşyalar arasında; Türkiye’nin ilk televizyon yayınının yapıldığı İTÜ Tv’de kullanılan kamera, Türkiye’nin ilk üniversite radyosu olan ve bu yıl 70. yaşını kutlayan İTÜ Radyosunun ilk yayınlarında kullanılan mikrofon, İTÜ’de yapılan Türkiye’nin ilk süper bilgisayar gibi tarihi bugüne taşıyan çok önemli parçalar yer alacak. Eşyalarla bütünleşecek çiçek tasarımlarını ise bu alanın önemli temsilcileri arasında yer alan Tasarımcı Yunus Karma yapacak.