1 Litre Yakıt ile 171 Kilometre
Haz 02, 2015

İTÜ Facilis Otomobil Takımı, Hollanda’da düzenlenen “Shell Eco Marathon”a katılarak, üniversitemizi başarıyla temsil etti. Öğrencilerimiz, 1 litre benzin ile 171 km yol alan araçları ile yarıştıkları kategoride Türkiye 1.’si oldu.

itu facilis shell eco maratona katildi

Rotterdam’da gerçekleştirilen ve 226 takımın yer aldığı yarışta, öğrencilerimiz benzinli prototip kategorisinde maratona katıldı. Aynı kategoride toplam 60 takım yarışırken, bunlardan 6’sı Türkiye’deki üniversitelerdendi.

Tasarımıyla finalde

Aracı tasarlarken macaw kuşundan esinlenen öğrencilerimiz, yarışmanın tasarım ödülünde de finale kaldı.  İTÜ Facilis Takım Kaptanı, Makina Mühendisliği Bölümü Öğrencimiz Samet Akşit, zorlu bir süreçten geçtiklerini ve çok emek harcadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Ekip olarak çok yorucu bir hafta geçirdik. Yarışmayı tamamlamamız için 4 hakkımız vardı ilk üç hakkımızda aracımızda arızalar oluştu ve onları giderdik. Son hakkımızda da yarışı tamamladık ve ekip olarak çok sevindik. Bizim açımızdan şu an için her şey çok güzel gidiyor. Birçok gazetede ve sosyal medyada çalışmalarımız paylaşılıyor, okulumuzu temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Ekibimiz ile ilgili güncel paylaşımları itufacilis adıyla kullandığımız sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Tüm İTÜ ailesine destekleri için çok teşekkür ediyor, bizi izlemelerini istiyoruz. Gelecek yıllarda da üniversitemizi yarışlarda temsil edeceğiz ve daha yüksek dereceler elde edeceğimize inanarak çalışıyoruz.”