Uluslararası Mikrodalga Sempozyumunda 3 Ödül
Haz 16, 2015

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz, Uluslararası Mikrodalga Sempozyumu’na katılarak projeleriyle 3 ödül aldı.

Mayıs ayında Amerika’da düzenlenen “IMS 2015 - International Microwave Symposium” kapsamında Öğrenci Tasarım Yarışmaları gerçekleştirildi. Rektörlüğümüzün desteği ile 7 öğrencimizin katıldığı yarışmada, ekip liderliğini Ar. Gör. Yük. Müh. Osman Ceylan üstlendi.

Yarismaya bircok ulkeden ogrenci katıldı

1.’lik Ödülünü, “Küp Uydular İçin Yazılım Tanımlı Radyo ve Yer İstasyonu Sistemi Tasarımı” ile Onur Çakar, Alican Çağlar, Bahadır Tuğrel, Kaan Kula ve Oğuz Kışlal’dan oluşan ekip aldı. Eşref Türkmen, “Ayarlanabilir X Band Osilatör Tasarımı” ile hem 1.’lik ödülüne değer görüldü hem de IEEE-MTT Lisans Başarı Bursu kazandı. “Paketlenmiş SIW Süzgeç Tasarımı” projesi ise Ahmet Önal ve Osman Ceylan 2.’lik ödülünü getirdi.

Ogrencilerimiz iki birincilik ve bir 2.'lik odulunun sahibi oldu

Dünya çapında katılım ile birçok üniversitenin öğrencileriyle yarışan ve büyük başarı kazanan İTÜ’lüleri kutlarız.