Öğretim Üyemize PAGDER Şeref Üyeliği
Haz 19, 2015

Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Nurseli Uyanık, ülkemizdeki plastik sektörüne ve topluma sunduğu katkıdan dolayı Plastik Sanayicileri Derneği’nin (PAGDER) şeref üyeliğine seçildi. PAGDER’in 36. Olağan Genel Kurul öncesi düzenlenen törende, Prof.Dr. Nurseli Uyanık’a 35. Dönem PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci tarafından plaket takdim edildi.

Uyanık ödülle ilgili olarak “Türkiye Plastik Sektörüne yönelik bu güne kadar yaptığım çalışmalarımın farkında olunması beni oldukça mutlu etti. Yaptığım işlere önem verildiğini hissettirmesi açısından anlamlı bir ödül oldu” dedi.

prof.dr.nurseli uyanik

Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Nurseli Uyanık, Plastik sektörüne yönelik tez ve proje danışmanlıkları yürütüyor ve sektörle ilişkili 16 uluslararası bilimsel organizasyon komitesinin üyeliğini yapıyor. Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfının 10 yıldır Danışmanlar Kurulu Başkanlığı sürdüren Uyanık, 3 yıldır da Kauçuk Derneği Danışmanlar Kurulunda yer alıyor. SCI’da polimerlerle ilgili iki derginin yayın danışma kurulu üyesi olan Prof. Dr. Uyanık’ın, Türkiye Kimya Derneği, Amerikan Kimya Birliği (American Chemical Society) , Plastik Mühendisleri Birliği (Society of Plastics Engineers), Türkiye Polimer Bilim ve Teknolojisi Derneği, Yağ&Boya Kimyacıları Birliği (Oil & Colour Chemists’ Association) onur üyeliği bulunuyor.