Denizcilik Fakültemizde Mezuniyet Heyecanı
Tem 01, 2015

Denizcilik Fakültemizin 2014 - 2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramında gerçekleştirildi. İTÜ’nün yeni mezunları, beyazla mavinin buluştuğu ve gurur veren görüntülere sahne olan bir törenle uğurlandı.

denizcilik mezuniyet (1)

İTÜ Tuzla Yerleşkesinde yapılan törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kapt. Dr. Özkan Poyraz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt HEAŞ Genel Müdürü Hasan Naiboğlu, SUNY Maritime Collage temsilcisi Kathy Olszewski, Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Ahmet Baybora Yıldırım, denizci sivil toplum kuruluş temsilcileri, İTÜ Öğretim Üyeleri ve mezunlarımızın aileleri katıldı.

denizcilik mezuniyet (6)

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt’ün milli mücadele ve deniz şehitleri anısına Tuzla sahilinden çelenk bırakması ile başlayan törende; Müsteşar Yardımcısı Kapt. Dr. Özkan Poyraz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Dekan Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt, SUNY Maritime Collage temsilcisi Kathy Olszewski ,Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Ahmet Baybora Yıldırım ve mezunlar adına dönem birincisi Ali Volkan Sözen birer konuşma yaptı.

denizcilik mezuniyet (4)

Konuşmaların ardından yemin törenine geçildi. Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Cemil Yurtören, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümünde ise Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cengiz Deniz tarafından yeminler okutuldu. Flama devir teslim merasiminden sonra ise fakülteyi birincilikle bitiren Ali Volkan Sözen yaş kütüğüne anı plaketi çaktı.

denizcilik mezuniyet (5)

Fakülte, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Bölümünden 73 (8’i uluslararası ortak lisans programı), Gemi Makinaları İşletme Mühendisliğinden 48 (2’si uluslararası ortak lisans programı) olmak üzere 121 öğrenci mezun oldu.

denizcilik mezuniyet (2)

Tören, keplerin havaya fırlatılması ve mezunların birbirini denize atmasıyla renkli anlarla sona erdi.