Profesyoneller Adaylarla Buluşuyor-1: Fatih İşbecer
Tem 02, 2015

İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri, iş dünyasının yıldız isimleriyle adayları buluşturacağı söyleşiler dizisine 1 Temmuz'da başladı. İlk konuk, İTÜ Fizik Mühendisliği Mezunu, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İşbecer oldu. Teknoloji Girişimcisi olan ve önemli bir başarı öyküsüne imza atan İşbecer'in adaylara mühendislik disiplinini ve girişimciliği anlattığı söyleşisine, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca da katıldı.

fatih isbecer adaylarla bulustu

İşbecer, bir öğrencinin Türkiye’deki girişimcilik faaliyetlerini ABD’ye göre nasıl buluyorsunuz sorusuna, “Burada referans noktanız çok önemli. ABD alırsanız tabii ki çok gerideyiz ama referans değerini Ortadoğu’ya çekerseniz daha iyi bir durumda olduğunu söyleyebilirim. Türkiye girişimcilik noktasında bence iyi bir yerde. Günümüzde iş sahalarını artık devlet değil girişimciler yaratıyor. İnovasyon genelde ufak ve seri ekiplerden geliyor. Dolayısıyla bunu firmalar da kamu da bütün dünya da destekliyor. Türkiye’de de bu yolda atılan adımları görmek mutlu edici” dedi.

'İTÜ zordur, kaytarmanıza müsade etmez'

İşbecer, başarılı olmak için sürekli çalışmanın gerekliliğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

“Türkiye’de genel olarak kaytarmak, bir işi yapmadan idare etmek pozitif bir şey olarak algılanıyor. Okul kırdın, hocaya da yakalanmadın bu makbul bir şey… Ama dünyada buna tolerans yok. Hiçbir endüstride yatarak bir şey yapmak mümkün değil. Sizin bir alanda bir şey üretmeden ve üstüne bir şey eklemeden ilerlemeniz mümkün değil. İşte tam da bu noktada İTÜ’nün rolü ortaya çıkıyor. İTÜ zor bir okuldur. İTÜ sizin kaytarmanıza müsade etmez.”

fatih isbecer itu tercih gunlerinde

Fatih İşbecer ile İTÜ ve girişimcilik hikayesi üzerine yaptığımız röportajı izlemek için tıklayınız.