Profesyoneller Adaylarla Buluşuyor-3: Bülent Gürcan
Tem 03, 2015

İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında adaylarla buluşan 3. isim, Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan oldu. 1988 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliğinden mezun olan ve perakende sektöründe kariyer yapmayı tercih ederek birçok başarılı adım atan Gürcan, farklı bir alanda yakaladığı başarılı çizgiyi İTÜ’nün kazandırdığı vizyona ve donanıma bağladı.

bulent gurcan 1

Adaylarla, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi - Süleyman Demirel Kültür Merkezinde bir araya gelen Gürcan, hem kariyerini hem de İTÜ günlerini anlattı. “İTÜ'lü Olmak, benim için hayat boyu için ayrıcalık ifade ediyor. Bundan daha iyi özetleyebileceğimi düşünmüyorum” diyen Gürcan, bugün İTÜ’de bölüm seçmek isteseniz nereyi tercih edersiniz sorusuna “İTÜ İşletme Mühendisliğine özel bir hayranlığım var. Endüstri Mühendisliğine de bir özentim var doğrusu” dedi.

bulent gurcan 2

İTÜ’nün öğrencilerine analitik düşünce yapısı kazandırdığını ve bunun iş yaşamında başarı için çok önemli olduğunu vurgulayan Gürcan, nasıl bir yönetici olduğunu ise şöyle anlattı:

“Yaptığım işten, çalıştığım şirketten gurur duymak ve keyif almak beni çok motive eden bir şey. Ben cumartesi günleri de çalışıyorum. Ama 25 yıllık perakende kariyerimde kimse bana cumartesi günleri çalış demedi. Cumartesi günleri çalışsam da asla Jean ile işe gitmem, tatilde dahi olsam mağaza ziyaretine şortla, terlikle tatil kıyafetiyle gitmem. Çünkü o mağazadaki personel çalışıyor, görevi başında. Ben de haftasonu da olsa tatil de olsa onların emeğine saygı duyarak davranmaya dikkat ediyorum, bunu çok önemsiyorum. Yaptığım işten, çalıştığım şirketten gurur duymak ve keyif almak benim için hakikaten çok önemli. İTÜ’den gurur duymak da benim için böyle… Yaşamımın her parçasında da her ortamında da İTÜ’lüyüm demekten de gurur duydum. Bugün burada olmakla ilgili davet aldığımda hiç ikiletmeden evet dedim. İTÜ için bir şeyler yapmak bana her zaman mutluluk verir.”

bulent gurcan 3