Profesyoneller Adaylarla Buluşuyor-4: Serhat Özeren
Tem 04, 2015

İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında düzenlenen “İş Dünyasının İTÜ’lüleri Adaylarla Buluşuyor” söyleşi dizisinin 4. gün konuğu, İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı ve İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren oldu.

serhatozeren1

İTÜ’lü olma heyecanıyla Ayazağa Yerleşkesine gelen adaylarla SDKM’de söyleşen Özeren, Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde okuduktan sonra bilişim sektörüne nasıl yöneldiğini anlattı. Bilişim dünyasıyla öğrenciyken de ilgili olduğunu belirten Özeren, mühendislik eğitimi ve disiplininin kendisine kazandırdığı donanımın yöneticilikte başarıyı getirdiğinin altını çizdi.

‘Mühendislerin liderlik vasıfları yüksektir’

Mühendis olmanın sadece makinelerle uğraşmak, yeni cihazlar, sistemler tasarlamak olmadığına dikkat çeken Özeren, “Mühendisler liderlik ve yöneticilik vasıfları gelişmiş kişilerdir. Bu nedenle sanatta, sporda, siyasette yükselen birçok ismin mühendislik mezunu olduğunu görebilirsiniz” dedi. İTÜ’nün de cumhurbaşkanları, başbakanlar, işadamları, bürokratlar çıkaran çok köklü bir kurum olduğunu belirten Özeren, “Üniversite sayısı çok fazla, önünüzde birçok seçenek var. Ama tercihlerinizi yaparken, kurumları bir bütün olarak değerlendirin. Kurumların bir değeri vardır, o değeri dikkate alın. İTÜ’lü olmak bir kültürdür, İstanbul Teknik Üniversitesi ismi bir kültürü temsil eder. Ve bu kültürü oluşturmak zaman alır. 5 – 10 yılda sağlanabilecek ya da takviye ile yakalanabilecek bir artı değildir” diye konuştu. Adaylarla tavsiyelerde de bulunan Özeren, şöyle devam etti:

“Hayat birçok iniş – çıkışla dolu ve bu hepimiz için geçerli. Önemli olan o iniş – çıkışlarda nasıl davrandığınızdır. Donanımınız yetersizse, eğitiminiz yetersizse ne yapacağınızı bilemezsiniz, çok çabuk hataya düşersiniz. Onun için size değer kazandıracak, fark olarak dönecek kurumların parçası olmayı tercih edin. Ama şunun da altını çizmeliyim, sizi farklı kılacak olan sadece akademik başarınız değildir. İletişim, sosyalleşme, kendinizi farklı açılardan geliştirme kabiliyeti başarınızı belirleyecektir.”

serhatozeren2

Özeren, İTÜ’lü olmak sizin için neyi ifade ediyor soruna ise “Ben okulumdan hep çok gurur duydum. Bana çok şey kattığı için bugün bulunduğum yerdeyim. Toplumun her kesimine faydalı bireyler yetiştirebilmek çok önemli; işte İTÜ bunu başarabildiği için benzersiz bir yer” diye yanıtladı.

serhatozeren3