Profesyoneller Adaylarla Buluşuyor-6: İbrahim Aybar
Tem 06, 2015

İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında adaylarla buluşan 6. isim, Renault Mais’in Genel Müdürü İbrahim Aybar oldu. 1974 yılında İTÜ Uçak Mühendisliğinden mezun olan ve otomotiv sektöründe kariyer yapmayı tercih eden Aybar kamu ve özel sektördeki deneyimlerini adaylarla paylaştı.

ibrahim aybar

Öğrencilere sevdiği işi yapmalarını tavsiye eden Aybar, iş yaşamında fark yaratmanın önemine dikkat çekti, farkın nasıl yaratılacağını ise şöyle anlattı:

ibrahim aybar_1

Dönemsel olarak verdiğiniz kararlar hayatınızda önemli bir yer tutar. Öncelikle, sevdiğiniz tamamen kendinizi adayacağınız bir meslek seçtiğinizden emin olmalısınız. İşte o zaman mücadeleniz sizi başarılı kılacak ve iş yaşamınız çok zevkli bir hayata dönüşecek. Bizler iş hayatında her gün binlerce insanla bir arada oluyor ve iş yapış biçimini takip ediyoruz. Bu şekilde olan insanları çok kolay anlıyor ve onlara ileride daha kolay yükselme imkanı veriyoruz. Ben yönetici olarak hep şuna dikkat ettim. Her şey aynı oranda ve biçimde gitmemeli bir fark olmalı. Sizler iş hayatınızda yaptığınız işin üzerine bir şeyler kattıkça fark ediliyorsunuz. Bu farkı oluşturmanın yolu da iyi analizden geçiyor. Tabii analiz ederken rasyonel, ekonomik, proaktif ve işin içine bir değer katacak biçimde farklı düşünmek lazım.

ibrahim aybar_2

Aybar, İTÜ’lü olmak sizin için neyi ifade ediyor soruna ise “İTÜ’lü olmak bir anlam, bir gurur, insanın meslek hayatında ona vermiş olduğu bir değer...İTÜ’lü olarak meslek hayatımı yaşadığım çeşitli pozisyonlarda hep İTÜ’lü olmanın avantajlarıyla hayatımı geçirdim. 1974 yılından itibaren geçen 41 yılda İTÜ’lü olmak bana her zaman bir değer kattı. İTÜ’lü olmak sadece İTÜ’yü mezun olarak bitirmek anlamına gelmiyor. İTÜ’lü ruhuyla yaşamak gerekiyor. Tam 41 yıl İTÜ’lüyüm, gururluyum çünkü buradan mezunum ve İTÜ’nün ruhunu yaşayabiliyorum. Hepinize bunu içtenlikle tavsiye ediyor ve hayat boyu bu uğurda başarılar diliyorum.” diye yanıtladı.

ibrahim aybar_3