Özgür Tort ve Tuncer Akgün Adaylarla Buluştu
Tem 07, 2015

İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında düzenlenen “İş Dünyasının İTÜ’lüleri Adaylarla Buluşuyor” söyleşi dizisinin 7. gün konukları, Migros Genel Müdürü Özgür Tort ve Ülker İçecek İş Birimi Başkan Yardımcısı Tuncer Akgün oldu.

ozgurtort

Söyleşilerin son gününde adaylarla buluşan iki önemli isim de aday öğrencilere ilgi duydukları alanda tercih yapmalarını tavsiye etti. Mezunlarımız adaylara, İTÜ’de ki kazanımlarını iş yaşamlarına nasıl yansıttıklarını samimi bir şekilde anlattı.

“İTÜ özgüven kazandırır.”

Aday öğrencilerle bir araya gelen ilk isim 1994 yılı Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunumuz Özgür Tort oldu. Hayatımın her aşamasında gururlandığım bir okulum var diyen Tort, başarıya giden yolu ise çok farklı şeylerle uğraşmaktan hiç imtina etmemek, her yerde görev almak olarak tanımladı. Öğrencilere de bunu hayatlarında uygulamalarını tavsiye etti.

ozgur tort_adaylarla

Kariyer yolculuğunuzda “İTÜ’lü Olmak” size ne kattı sorusunu “Özgüven” diye yanıtlayan Tort şöyle devam etti. “İTÜ’den mezun olmuş bir mühendisin analitik dünya ile barışıklığı ona verdiği en büyük özgüven kaynağıdır. Bugün artık hayat, evinizdeki ortamdan, işyerinizdeki tasarıma, fabrikanızdan, sosyal medyadaki paylaşımınıza kadar her türlü şeyiniz verimli olmanız üzerine dayandırılıyor. Verimli çalışmanızı ise analitik düşünce mümkün kılıyor. Bu bağlamda İTÜ’nün bizlere en büyük katkısı analitik düşünme yetisini kazandırmasıdır.” İTÜ’de dünya standartlarının üzerinde eğitim verildiğinin altını çizen Tort “Özellikle ABD ile kıyasladığım zaman bunu çok rahat söyleyebiliyorum. Buradan mezun olduktan sonra ABD’de kesinlikle zorlanmazsınız.” diyerek sözlerini tamamladı.

tuncer akgun

“İTÜ nasıl düşünülmesi gerektiğini öğretir.”

Adaylarla buluşan son isim ise 1984 yılı İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü mezunumuz Ülker İçecek İş Birimi Başkan Yardımcısı Tuncer Akgün oldu.

Akgün konuşmasında İTÜ’nün bir değerler bütünü olduğunu Ülkemiz, endüstri, çevre ve insanlık için düşünme yeteneğini kazandırdığını ifade etti. Akgün şunları aktardı:  “Burada bize sağlam bir düşünce yapısı oluşturuldu. Dünyaya nasıl bakmamız gerektiği, neleri önemsememiz gerektiği birey olarak nasıl katkıda bulunabileceğimiz burada bizlere çok ciddi bir şekilde özümsetildi. Mühendislik optimumu bulma sanatıdır. Maksimum ya da minumum değil her şeyin bir optimumu var. Bu süreklilik arz eden bir düşünce sistemidir. Bunun bize İTÜ’de kazandırıldığını düşünüyorum.

aday ogrenci

Akgün adaylara üniversite ya da bölüm seçerken şu tavsiyelerde bulundu:

Arkadaşlar, Üniversite ya da bölüm seçiminizi yaparken, seçiminiz sizdeki kuvvetli yönlere nasıl katkı sağlayacak. Siz, diğer bireylerden hangi ölçüde farklı olacaksınız ve öne çıkacaksınız. Neyiniz farklı olacakta daha çok tercih edileceksiniz. Nasıl bir kişilik ortaya koyacaksınız ve ben diğerlerinden şunu daha iyi yapabilirim diyeceksiniz. Bu sorunun cevabını mutlaka kendi kişiliğinizde aramanız gerekiyor. Sonrasında ise özelliklede kuvvetli noktalarınıza odaklanmanız gerekiyor. Bunu yapmadan daha başarılı olamaz ve öne çıkamazsınız.

tuncer akgun_adaylarla