Prof. Dr. Yusuf Yağcı’ya IUPAC'de Asli Üyelik
Tem 27, 2015

Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Yusuf Yağcı, International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC) in Polymer Division'a 2016 -2017 yılları için asli üye seçildi. Prof.Dr. Yağcı, 2014-15 yıllarında da ön üye olarak görev yapmaktaydı.

prof.dr.yusuf yagci (IUPAC)

Dünya’da bütün Kimya dallarının uluslararası temsilcisi olan IUPAC, kimyasal maddelerin isimlendirilmelerinin bir düzen içinde olmasını sağlıyor. Kimya bilimine dair gelişmeleri ve yönlendirmeleri üstlenen IUPAC, aynı zamanda konferanslar düzenleyerek üye ülkelerdeki kimyacılar arasında sürekli işbirliğini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Prof. Dr. Yusuf Yağcı, TÜBİTAK Teşvik (1989), TÜBİTAK Bilim (1994), Türkiye Kimya Derneği Şeref Ödülü (2002), Elsevier Scopus Ödülü (2007), Japonya Polimer Derneği Uluslararası Bilim Ödülü (2008), Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü (2008), COMSTEC İslam Ülkeleri Bilim Ödülü (2010) gibi ödüllerin sahibidir.
.
Uluslararası arenada Üniversitemizi başarı ile temsil eden değerli hocamızı kutluyor, İTÜ'lü olmanın farkını ortaya koyan nice çalışmalara imza atması temennisiyle başarılarının devamını diliyoruz.