Ayazağa Yerleşkemizde Kayıtlar Başladı
Ağu 03, 2015

2015 ÖSYS ile İTÜ ailesine yeni katılan öğrencilerimiz geçen senelerde olduğu gibi, Ayazağa Yerleşkemizde yer alan Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne gelerek kayıt işlemlerini gerçekleştirdi.

IMG_2407

“İlklerin Üniversitesine Hoş Geldiniz” yazısıyla Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde karşılanan öğrencilerimize ilk gün Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca eşlik etti. Karaca, kayıt alanında öğrencilerimizle ve aileleriyle birebir ilgilendi. Yeni kayıt olan öğrencilerimiz, İTÜ Kimliklerini Rektörümüzün elinden aldı.

Öğrenci Kulüplerinden Karşılama

Öğrenci İşleri Dekanlığı ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen kayıt işlemlerinin ilk günü Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi, Makina Fakültesi, Elektrik - Elektronik Fakültesi Fen - Edebiyat Fakültesi ve Maden Fakültesi öğrencilerinin kayıtları yapıldı. Öğrencilerimizin, kayıt işlemleri 10 dakika gibi kısa bir sürede sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi.

_DSC6026

İTÜ Kültür ve Sanat Birliğine bağlı öğrenci kulüpleri de yeni gelen öğrencileri ilk gün yalnız bırakmadı. Öğrenciler, Kültür-Sanat, Uzmanlık ve Spor kulüplerinin temsilcilerinin bulunduğu masalardan, kulüp faaliyetleri ve üyelikleri hakkında bilgi edindi.

_DSC6031

İTÜ’de İlk Defa E-Kayıt

Bu sene ilk defa uygulanan e-kayıt ile 900 civarında öğrencimiz evlerinin rahatlığında kayıtlarını tamamladı. 5 Ağustos 2015 tarihine kadar e-devlet üzerinden veya fakültelere göre belirlenen günlerde yerleşkeye gelerek yapılacak işlemlerle yaklaşık 3 bin 200 öğrencinin kayıtlarının tamamlanması bekleniyor.

Ayazağa Yerleşkesi kayıt işlemleri ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayınız.