“Bugünden Düne” Yeniden Sergileniyor
Eyl 10, 2015

Tarihi eşyaları Yunus Karma’nın çiçek tasarımlarıyla buluşturan “Bugünden Düne” sergisi İTÜ Rektörlük Sanat Galerisinde yeniden ziyarete açılıyor.

İTÜ 2015-2016 Akademik yılına sanatla merhaba diyecek. Bilim, teknoloji ve mühendisliğin yanı sıra sanata da verilen önemin her geçen gün pekiştiği İTÜ’de tarihi eşyalar, çiçek tasarımlarıyla buluşuyor.

Geçtiğimiz aylarda sergilenen ve büyük ilgi gören tarihi eşyalarla çiçek tasarımı “Bugünden Düne” sergisi, 2015-2016 Akademik Yılının başında yeniden sergilenecek. 11 Eylül Cuma gününden itibaren ziyarete açılacak sergi 7 Ekim 2015’e kadar gezilebilecek.

İTÜ’nün çeşitli fakültelerinden uzun ve titiz bir çalışma ile toplanan yaklaşık 200 tarihi eşya arasından yapılan seçki ile 100’e yakın tarihi eşya, çiçek tasarımlarıyla buluşuyor. Sergide yer alan eşyalar arasında, Türkiye’nin ilk televizyon yayınının yapıldığı İTÜ TV’de kullanılan kamera, Türkiye’nin ilk üniversite radyosu olan ve bu yıl 70. yaşını kutlayan İTÜ Radyosunun ilk yayınlarında kullanılan mikrofon, İTÜ’de yapılan Türkiye’nin ilk elektronik beyni gibi tarihi bugüne taşıyan çok önemli parçalar yer alıyor.