Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği Toplantısı İTÜ’de Yapıldı
Eyl 18, 2015

Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği (TUJJB) 2015 Yılı İkinci Olağan Konsey Toplantısı, 18 Eylül 2015 tarihinde İTÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

tujjb_toplanti_1

İTÜ Rektörlüğü Senato Odası’nda düzenlenen toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Harita Genel Komutanı ve TUJJB Temsilci Kurum Başkanı Tümgeneral Burhanettin Aktı ile akademisyenlerden ve askeri yetkililerden oluşan birlik temsilcileri katıldı.

tujjb_toplanti_ rektor_ tumgeneral

Toplantı öncesi Tümgeneral Burhanettin Aktı, Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Karacayı makamında ziyaret etti. Tümgeneral Aktı, Ayazağa ve Gümüşsuyu Yerleşkelerinin uydu görüntülerinden oluşan haritalar ile Elazığ ilimize ait jeoloji kabartma haritasını rektörümüze takdim etti. Rektörümüz Mehmet Karaca’da Aktı’ya kendisinin de yayın kurulunda olduğu “İstanbul Teknik Üniversitesi ve Mühendislik Tarihimiz” isimli kitabı hediye etti. Ziyaretin ardından toplantıya geçildi.

tujjb_toplanti__2

Toplantıda, TUJJB 2015 Yılı bütçe görüşmelerinin yanı sıra TUJJB komisyon başkanlıkları tarafından komisyonların 2015 yılı faaliyetleri hakkında bilgiler sunuldu.

Uluslararası Jeodezi ve Jeofizik Birliği (IUGG)’nin 26’ncı genel toplantısına katılım ve Türkiye’nin “IUGG 2023 Yılı Toplantısı” na ev sahipliği hakkında görüşmeler gerçekleştirildi.

tujjb_toplanti_3

Akademisyenlerin konsey üyelerine yaptığı proje sunumlarının ardından emeklilik nedeniyle görev süresi dolan üniversite temsilcisi konsey üyelerine anı şiltlerinin sunulması ile toplantı sona erdi.