Tokyo Tarım ve Teknoloji Üniversitesi Heyeti İTÜ'de
Eyl 28, 2015

Tokyo Tarım ve Teknoloji Üniversitesi (TUAT) Rektör Yardımcısı Prof. Kazuhiro Chiba ve beraberindeki heyet, İTÜ’lülerle buluştu.

Önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirilebilecek potansiyel işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere İTÜ GİNOVA’yı ziyaret eden, TUAT İnovasyon Geliştirme Merkezi Direktörü Prof. Chiba, yeni akademik yılın ilk seminerinde konuşmacı olarak yer aldı. İTÜ GİNOVA Müdürü Prof. Dr. Şebnem Burnaz, Müdür Yardımcısı Dr. Zeynep Erden Bayazıt ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Nihan Yıldırım’ın da hazır bulunduğu seminerin öncesinde Prof. Burnaz, kısa bir açılış konuşması yaptı.

Ardından Prof. Chiba, Japon Tarzı İnovasyon başlıklı seminerde inovasyona dayalı araştırmanın gerekliliğine, Japon akademik ve iş dünyasının inovasyon yaklaşımlarına ve Türkiye ile Japonya arasındaki potansiyel işbirliklerinin önemine değindi. İTÜ Arı Teknokent’i ziyaret eden TUAT heyeti, Teknokent bünyesindeki yeni girşimler hakkında bilgi aldı.

Son olarak Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Japon heyetini makamında ağırladı. Görüşmede geleceğe yönelik daha kapsamlı bir işbirliği hakkında çalışmalara başlandığı kaydedildi.