Mühendisler Kariyer Planlarını İTÜ’de Şekillendirdi
Eki 07, 2015

İstanbul Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi, Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği ile birlikte düzenlediği, mühendislik mesleğine özel ulusal ölçekli ilk kariyer fuarı Türkiye Mühendislik Kariyer Fuarı (TÜMKAF) 5-6 Ekim 2015 tarihlerinde Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleştirdi.

tumkaf_3

Devlet ve Vakıf Üniversiteleri’nin yanı sıra, Kariyer Merkezleri ve Mezun Dernekleri’nin de desteğiyle TÜMKAF’ta; mühendislik, sanayi ve teknoloji alanında faaliyet gösteren sektörünün öncü firmaları, kamu teknoloji kuruluşları, meslek odaları, ülkemizin 37 farklı üniversiteden 7000’e yakın nitelikli mühendis adayları ile buluştu. Bu yıl ilk defa gerçekleşmesine rağmen; şirketler ve mühendis adayları yüksek katılım gösterdi.

tumkaf_2

Arçelik, Bosch, Çalık Enerji, Hema Endüstri, Kale Kilit, Sanko Holding, Türk Ekonomi Bankası, Türksat, Vestel’in sektör ana sponsorluklarını üstlendiği TÜMKAF’a, ulusal ve uluslararası 62 firma katıldı.

tumkaf_4

Rektör Karaca: “Öğrencilerimizin kariyer planlamalarına destek oluyoruz.”

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, fuara katılan firmaların stantlarını ziyaret ederek firma yöneticileri ve öğrencilerle bir araya geldi.  Karaca, bu sene ilki gerçekleştirilen fuarla ilgili olarak “Ulusal ve uluslararası birçok firmayı bir araya getirdik ve öğrencilerimizle buluşturduk. Amacımız öğrencilerimize ve mühendis adaylarına iyi bir kariyer imkânı sağlamak. Aslında buna benzer etkinlikler yarıyıl döneminden sonra Şubat-Mart gibi yapılıyordu. Biz bunu öğrenciler, döneme başlamadan evvel branşlarıyla ilgili işlere daha çok kanalize olsunlar diye öne çektik. Fuara, Türkiye genelindeki tüm üniversite öğrencilerini davet ettik, fuara katılımdan ve ilgiden memnunuz. Fuarda emeği geçen İTÜ Kariyer Merkezine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

tumkaf_1

Kampüste Mülakat ile İş ve Staj Fırsatları

İki gün süren fuar; mühendislik öğrencileri, yeni mezunlar ve kariyerinde yenilik arayan deneyimli mühendisler için önemli bir fırsat yarattı.  Fuarda, sektörel gelişmeler, fırsatlar, ihtiyaç duyulan işgücü profili ve merak edilen başka birçok konu firma yetkilileri tarafından aydınlatıldı. Fuarın sonunda katılımcılar, sektörler ve firmalar ile ilgili detaylı bilgi edinmekten ve ilk elden özgeçmişlerini paylaşmaktan son derece memnun olduklarını dile getirdiler. Samimi bir iletişim ortamında gerçekleşen etkinlikte mühendisler kariyerleriyle ilgili, firmalar ise işe alım politikalarıyla ilgili önemli kazanımlar sağlamış oldu.