İTÜ ARIGE Döneme Başarıyla Başladı
Kas 02, 2015

İTÜ ARI Teknoloji Geliştirme Kulübü (ARIGE), İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün (İYTE) öğrenci topluluklarından olan Institute of Electric Electronic Engineers (IEEE) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen İZTECH Roboleague yarışmasında, 2 kategoride birinciliğe layık görüldü.

İki gün süren etkinlikte; yangın söndüren, çöp toplayan, arazi robotu gibi kategorilerde yarışmalar düzenlendi. Bu yıl ilk kez düzenlenen, 24 saatte robot tasarlama esasına dayalı “tasarla-yap-yarıştır” kategorisinde de yarışmacılar en iyi robotu yapabilmek için durmaksızın çalıştı. “Tasarla-yap-yarıştır” kategorisinde 1.’liği İTÜ ARIGE kazandı. Ekip aynı zamanda “Çöp Toplayan” kategorisinde de 2 farklı robot tasarımı ile yarıştı ve kategorinin hem 1.’si hem de 2.’si oldu.

arige

2012 yılından bu yana düzenlenen Roboleague yarışmasında her yıl; robot, endüstriyel otomasyon, teknoloji, mekatronik, elektronik ve makine alanlarında faaliyet gösteren firmalar ile bu alanlara ilgi duyan geliştiriciler buluşuyor.

İTÜ ARIGE Kimdir?

Tam adıyla ARI Teknoloji Geliştirme Kulübü, 2013 yılında Elektrik Elektronik Fakültesi bünyesinde kurulan bir uzmanlık kulübüdür. Mekanik, elektronik ve yazılımsal projelerde çalışmaya hevesli öğrenciler tarafından kurulan ARIGE, kurulduğu günden bugüne İTÜ’yü ulusal ve uluslararası platformlarda başarıyla temsil etmiş, 2 sene içerisinde 8 derece elde etti.