İTÜ TMDK Türk Müziği Topluluğu Rusya’da Sahne Aldı
Kas 04, 2015

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Topluluğu, Rusya’nın Saint Petersburg şehrinde düzenlenen Konservatuvarlar Festivali’nde ülkemizi başarıyla temsil eden tek konservatuvar oldu.

Saint Petersburg Rimsky-Korsakov Devlet Konservatuarı tarafından 23-30 Ekim 2015 tarihlerinde Saint Petersburg XV. Uluslararası Konservatuvarlar Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinliklerde Türkiye’den davet edilen İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Topluluğu, yaptığı performanslarıyla büyük ilgi topladı.

st.petersbur

Şef Doç. Cihangir Terzi tarafından yönetilen konser ve tanıtım etkinliklerinde solist olarak İTÜ Ses Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sinem Özdemir ve TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçılarından Celal Bakar sahne aldı. İTÜ TMDK Karma Orkestrasında Doç. Ayşegül Kostak Toksoy ( Kanun ), Doç. Dr. Ali Tüfekçi ( Ney ), Yrd. Doç. Serhat Turunç ( Tar ), Öğr. Gör. Kadir Verim ( Kemança/Kemane ), Öğr. Gör. Erdem Şimşek ( Bağlama ), TRT İstanbul Radyosu Saz Sanatçılarından Zafer Taşdan ( Mey-Balaban ) ve Cemal Kablan ( Ritim Saz ), enstrümantal ve solist eşlikli eserlerde Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eserlerinden oluşturulan türkü ve şarkılara eşlik etti.

Topluluk, ilk konserini 24 Ekimde diğer ülkelerden davet edilen grupların da yer aldığı Smonly Cathedral Konser Salonunda verdi. Bağımsız konserini 25 Ekimde Mariinsky Theatre II Mussorgsky Salonunda gerçekleştirdi. 26 Ekimde ise Saint Petersburg Rimsky-Korsakov Devlet Konservatuvarında öğretim elemanları ve konservatuar öğrencilerinin katıldığı etkinlikte geleneksel Türk müziği ve çalgılarının tanıtımı ve icraları gerçekleştirildi. Karşılıklı soru ve cevaplarla geçen son günde, grup elemanları üniversitemiz adına kültürler arası kaynaşma ve temsiliyet bağlamında önemli bir görevi başarıyla yerine getirdi.