Ford'un “Sürüş Akademisi Eğitimi” İTÜ’de Yapıldı
Kas 08, 2015

Üniversitemiz, Ford Motor Company'nin 2003 yılında Amerika'da geliştirdiği güvenli sürüş eğitim projesi olan "Ford Sürüş Akademisi" (Ford Driving Skills For Life) etkinliğine ev sahipliği yaptı.

surus egitimleri_1

Türkiye’de bu kapsamda ücretsiz sunulan ilk eğitim olarak öne çıkan Ford Sürüş Akademisi,  5-7 Kasım tarihleri arasında İTÜ Vakfı’nın da katkılarıyla Ayazağa Yerleşkemizde gerçekleşti. Etkinlikte, 18-24 yaş aralığındaki 300’den fazla öğrencimiz Ford Sürüş Akademisi eğitimlerini aldı.

3,5 saat süren ve 4 aşamadan oluşan programda,  direksiyon başında SMS atma ve fotoğraf çekme gibi dikkat dağıtıcı davranışların ve alkollü araç kullanımının tehlikeleri de uygulamalı olarak gösterildi.

surus egitimleri_2

Castrol Ford Team Türkiye şampiyon pilotu Murat Bostancı İTÜ’deydi

Türkiye’nin en önemli motor sporları simgelerinden biri olan Castrol Ford Team Türkiye’nin şampiyon pilotu Murat Bostancı ve ekibi tarafından sürüş teknikleri eğitimi verildi. Türkiye tarihinde ilk defa Avrupa Ralli Kupası’nı kazanarak tarihe geçen Murat Bostancı, Ford Sürüş Akademisi kapsamında sürüş tecrübelerini ve bilgilerini İTÜ’lü genç sürücülerle paylaştı. Ford Sürüş Akademisi eğitimine katılan gençlerin neredeyse hepsi, eğitim sonrasında kendilerine güvenlerinin arttığını ve programı arkadaşlarına tavsiye ettiklerini belirtti.

Avrupa'da, 18-24 yaş arası gençlerin birinci ölüm nedeninin trafik kazası olması nedeniyle, Ford Sürüş Akademisi’nde; tehlike tanıma, direksiyon hâkimiyeti, hız ve mesafe yönetimi gibi beceri geliştirme eğitimleri hem teorik hem de uygulamalı olarak verildi. Türkiye’yle birlikte ilk kez Danimarka ve Hollanda’da da uygulanacak olan proje; halen Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Romanya, Rusya, İspanya ve Birleşik Krallık ’ta devam ediyor.